LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2020 15:42

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων με... “χρυσή” λεία

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου.           

Αστυνομία - περιπολικό - βράδυ

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση εξαπάτησης πολιτών με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου σε τροχαία ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και έξι απόπειρες απάτης που διαπράχθηκαν την περασμένη Παρασκευή και χθες, στους νομούς Δράμας και Σερρών.

Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, κάποιοι από τους δράστες για να γίνουν πιο πειστικοί παρεμβάλλονταν και προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και προτρέποντας τους παθόντες να ικανοποιήσουν το χρηματικό αίτημα.

Χθες το βράδυ συνελήφθη στη Δράμα ένας 24χρονος αλλοδαπός, μέλος της σπείρας ενώ σε βάρος του ιδίου και τριών συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, κατά την έρευνα μετά από καταγγελίες, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε χωριό της Δράμας, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, το οποίο στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και αποδόθηκε σε αυτές. Στις άλλες έξι περιπτώσεις αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 217.500 ευρώ από πολίτες στους νομούς Δράμας και Σερρών, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο11:59Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 18 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48Αττική: Τα οκτώ σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους09:34Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος09:20Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17/12 η ολοκλήρωση του League Phase - Αναλυτικά οι αναμετρήσεις09:06Πηγή Δεβετζή: Ο Χριστός ήτανε δίπλα μου και βγήκα σώα08:52Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 08:24Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο