LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2020 15:42

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων με... “χρυσή” λεία

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου.           

Αστυνομία - περιπολικό - βράδυ

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση εξαπάτησης πολιτών με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου σε τροχαία ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και έξι απόπειρες απάτης που διαπράχθηκαν την περασμένη Παρασκευή και χθες, στους νομούς Δράμας και Σερρών.

Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, κάποιοι από τους δράστες για να γίνουν πιο πειστικοί παρεμβάλλονταν και προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και προτρέποντας τους παθόντες να ικανοποιήσουν το χρηματικό αίτημα.

Χθες το βράδυ συνελήφθη στη Δράμα ένας 24χρονος αλλοδαπός, μέλος της σπείρας ενώ σε βάρος του ιδίου και τριών συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, κατά την έρευνα μετά από καταγγελίες, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε χωριό της Δράμας, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, το οποίο στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και αποδόθηκε σε αυτές. Στις άλλες έξι περιπτώσεις αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 217.500 ευρώ από πολίτες στους νομούς Δράμας και Σερρών, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματαΣήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, περίπου 6 στους 10 καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, με βασική στόχευση την κάλυψη προσωπικών και οικογενειακών αναγκών.

Έντονο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα - Πού θα χιονίσειΣήμερα 06:56 | Ειδήσεις

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση ΑνατολήΣήμερα 06:43 | Ειδήσεις

Ελλάδα και Ισπανία, δυο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και της Μεσογείου, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση.

Τι καιρό θα κάνει τη ΔευτέραΧθες 14:35 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λος Άντζελες: Φορτηγό έπεσε πάνω σε διαδηλωτές υπέρ του Ιράν08:02Αταμάν: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα, όταν είσαι μεγάλη ομάδα έτσι πρέπει να κερδίζεις07:48Τραμπ: Το Ιράν θέλει να διαπραγματευτεί - Σε εξέλιξη προετοιμασία για πιθανή συνάντηση07:34Κιλκίς: Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά - Κατασχέθηκε ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης07:20Έντονο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα - Πού θα χιονίσει07:06Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή06:52Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο