LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2020 20:57

Ισπανία: Ουρές για είδη πρώτης ανάγκης κάνουν οι νεόπτωχοι (εικόνες)

Ο κορονοϊός έπληξε σημαντικά την κοινωνία, αλλά και την οικονομία της χώρας, που πλέον έχει επιπλέον ανέργους.

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

Κάποιοι από τους νεόπτωχους της Ισπανίας, που επλήγησαν από την κρίση του νέου κορονοϊού, σχημάτισαν ουρές σήμερα στην εργατική συνοικία Αλούτσε, περιμένοντας να παραλάβουν τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, εξαρτώμενοι πλέον σε μεγάλο βαθμό από τις δωρεές.

Μια τοπική οργάνωση αλληλεγγύης είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας τράπεζας τροφίμων, με τους εθελοντές της να μοιράζουν φαγητό και άλλα αναγκαία αγαθά. Περίπου 800 οικογένειες έλαβαν βοήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό από την οργάνωση Aluche Neighbourhood Association.

«Ο γιος μου είναι ανάπηρος. Εγώ δεν έχω εργαστεί εδώ και μήνες. Οικονομικά, ζούμε μια καταστροφή», λέει η Ιλιάνα, οικιακή βοηθός που ήρθε να ζήσει στην Ισπανία από τη Ρουμανία.

Ο Ράφαελ Πάε έφθασε νωρίτερα αυτή τη χρονιά στην Ισπανία από τη Βενεζουέλα και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά.

«Μία εβδομάδα αφότου έφθασα, η πανδημία ξεκίνησε και δεν μπόρεσα να βρω δουλειά» αφηγείται στο Reuters.

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

Η Ισπανία είναι από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από τη νόσο COVID-19, με 230.698 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 27.563 θανάτους. Οι προσπάθειες που κατέβαλε για να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού οδήγησαν στην «παράλυση» της οικονομίας με τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που εξαρτώνται από τα επιδόματα να εκτοξεύεται στα 5,2 εκατομμύρια.

Στη Λα Μίνα, μία από τις φτωχότερες περιοχές στη Βαρκελώνη, πολλές οικογένειες ζουν από το υπαίθριο εμπόριο, όμως τα όποια έσοδά τους εξανεμίστηκαν λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε στη χώρα.

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

«Πολλές οικογένειες εδώ ζουν μέρα με την ημέρα. Πολλοί εξαρτώνται από τις δωρεές» αναφέρει στο Ρόιτερς η 28χρονη φοροτεχνικός Σουζάνα Μαρτίνεθ Ερέδια, που ζει στη γειτονιά.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο