LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2020 20:57

Ισπανία: Ουρές για είδη πρώτης ανάγκης κάνουν οι νεόπτωχοι (εικόνες)

Ο κορονοϊός έπληξε σημαντικά την κοινωνία, αλλά και την οικονομία της χώρας, που πλέον έχει επιπλέον ανέργους.

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

Κάποιοι από τους νεόπτωχους της Ισπανίας, που επλήγησαν από την κρίση του νέου κορονοϊού, σχημάτισαν ουρές σήμερα στην εργατική συνοικία Αλούτσε, περιμένοντας να παραλάβουν τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, εξαρτώμενοι πλέον σε μεγάλο βαθμό από τις δωρεές.

Μια τοπική οργάνωση αλληλεγγύης είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας τράπεζας τροφίμων, με τους εθελοντές της να μοιράζουν φαγητό και άλλα αναγκαία αγαθά. Περίπου 800 οικογένειες έλαβαν βοήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό από την οργάνωση Aluche Neighbourhood Association.

«Ο γιος μου είναι ανάπηρος. Εγώ δεν έχω εργαστεί εδώ και μήνες. Οικονομικά, ζούμε μια καταστροφή», λέει η Ιλιάνα, οικιακή βοηθός που ήρθε να ζήσει στην Ισπανία από τη Ρουμανία.

Ο Ράφαελ Πάε έφθασε νωρίτερα αυτή τη χρονιά στην Ισπανία από τη Βενεζουέλα και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά.

«Μία εβδομάδα αφότου έφθασα, η πανδημία ξεκίνησε και δεν μπόρεσα να βρω δουλειά» αφηγείται στο Reuters.

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

Η Ισπανία είναι από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από τη νόσο COVID-19, με 230.698 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 27.563 θανάτους. Οι προσπάθειες που κατέβαλε για να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού οδήγησαν στην «παράλυση» της οικονομίας με τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που εξαρτώνται από τα επιδόματα να εκτοξεύεται στα 5,2 εκατομμύρια.

Στη Λα Μίνα, μία από τις φτωχότερες περιοχές στη Βαρκελώνη, πολλές οικογένειες ζουν από το υπαίθριο εμπόριο, όμως τα όποια έσοδά τους εξανεμίστηκαν λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε στη χώρα.

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

«Πολλές οικογένειες εδώ ζουν μέρα με την ημέρα. Πολλοί εξαρτώνται από τις δωρεές» αναφέρει στο Ρόιτερς η 28χρονη φοροτεχνικός Σουζάνα Μαρτίνεθ Ερέδια, που ζει στη γειτονιά.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο