LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2020 17:52

Κόντρα για τους μισθούς στο Δημόσιο

Σημερινά δημοσιεύματα για τους μισθούς στο Δημόσιο πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, προέβη το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "ουδέποτε το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι «ευσεβείς πόθοι» της αντιπολίτευσης".

Προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και «των Νέων», που κάνουν λόγο για μισθολογικές μεταβολές στο Δημόσιο.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα «δείχνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος» και προσθέτει: «αντί να σταματήσει την επιδότηση της αναστολής συμβάσεων και των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική πολιτική και στο Δημόσιο. Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης. Θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όλα αυτά, προφανώς, θα έχουν συνέπεια την είσοδο της οικονομίας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:32Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο