LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2020 17:00

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες με αποστάσεις ασφαλείας

Εκτενή αφιερώματα και θετικά σχόλια αναφορικά με «το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού» στη χώρα μας.

ΠΛΑΖ - ΠΑΡΑΛΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Με εκτενή αφιερώματα, θετικά σχόλια, και πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα, υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος την απόφαση της Κυβέρνησης να ανάψει το “πράσινο φως” για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών της χώρας από σήμερα, συνδέοντας την κίνηση αυτή, με ένα πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, αναφέρονται στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και τις προετοιμασίες που έγιναν για να πραγματοποιηθεί αυτό, σημειώνοντας παράλληλα πως το όλο σχέδιο γίνεται φυσικά με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Reuters: Η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες εν μέσω καύσωνα, αλλά και τις ομπρέλες σε απόσταση

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες εν μέσω καύσωνα, αλλά κρατάει τις ομπρέλες σε απόσταση» αναφέρει στον τίτλο του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο, η χώρα «αναζωογονεί» και τον τουριστικό τομέα, από τον οποίο εξαρτάται σημαντικό μέρος της οικονομίας. Παρουσιάζοντας μια σειρά από φωτογραφίες (και μεμονωμένα αλλά και σε slideshow) με τις προετοιμασίες για τις οργανωμένες παραλίες, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως το χαλάρωμα των μέτρων προστασίας νωρίτερα μέσα στον μήνα, συνέπεσε με τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς και πως όσοι αναζήτησαν τον ήλιο και τη θάλασσα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες που έχουν ορισθεί αλλά ακόμα και την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι ομπρέλες.

REUTERS ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αφού κάνει αναφορά στα μέτρα (σ.σ. πόσοι επιτρέπεται να μπουν στις οργανωμένες παραλίες και τις αποστάσεις που πρέπει να διατηρούν) το ρεπορτάζ αναφέρει: «Στον Άλιμο, μια δημοφιλή παραλία στα νότια της Αθήνας, οι άνθρωποι περιμένουν στις ουρές από νωρίς το πρωί για να πάρουν θέση. «Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για εμάς τους ηλικιωμένους… να έρθουμε και να χαλαρώσουμε λίγο», είπε ο Γιάννης Τεντόμας, ο οποίος είναι στα 70 του και ήδη βρήκε θέση κάτω από μια ομπρέλα» για να προσθέσει ότι ο ίδιος συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους από κορονοϊό και σημειώνει την εξάρτηση της χώρας από τον τουρισμό. Επίσης αναφέρεται στο άνοιγμα των εκκλησιών και των αρχαιολογικών χώρων από τις 18 Μαΐου, εστιάζοντας στην Ακρόπολη, ενώ φιλοξενεί δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά, πως πρόκειται για «ένα κρίσιμο σημείο καμπής στις προσπάθειές μας και πρέπει να πετύχουμε». Τέλος, σημειώνει τις ελπίδες ανθρώπων του τουρισμού να δεχτούν επισκέπτες από τον Ιούλιο.

BLOOMBERG ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Bloomberg: Φωτογραφικό αφιέρωμα στις προετοιμασίες για τις οργανωμένες παραλίες

Η είδηση του ανοίγματος του των οργανωμένων παραλιών στην Ευρώπη φιλοξενείται από το πρωί δεύτερο θέμα στο παγκόσμιο site του Bloomberg. Το άρθρο αρχίζει με αναφορά στην Ελλάδα και με σειρά φωτογραφιών από τις προετοιμασίες που έγιναν στις οργανωμένες παραλίες της χώρας για να υποδεχτούν τον κόσμο.

Φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου Μυκόνου, Κώστα Κούκα, ο οποίος λέει ότι οι κάτοικοι θέλουν να ανοίξει το νησί, όχι για να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες, αλλά γιατί «ο τουρισμός είναι η ζωή μας». Και αυτός όπως και πολλοί ομόλογοί του στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, προσπαθούν να «σώσουν κάτι από την θερινή περίοδο» γράφει το Blooberg, σημειώνοντας πως με την Ελλάδα να έχει ελέγξει σε μεγάλο βαθμό τον κορονοϊό η Μύκονος μπορεί να επωφεληθεί, καθώς αντίστοιχοι προορισμοί σε Ιταλία και Ισπανία, πλήττονται περισσότερο.

Γαλλικό Πρακτορείο: Η Ελλάδα ανοίγει εκατοντάδες παραλίες, τηρώντας μέτρα κοινωνικής απόστασης

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ανοίξει 515 παραλίες από το Σάββατο καθώς πλησιάζει ένα ζεστό Σαββατοκύριακο, αλλά εφαρμόζει αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω του κορονοϊού», τονίζει σε ρεπορτάζ του το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, κάνοντας ειδική αναφορά στους «αυστηρούς» όπως τους χαρακτηρίζει «κανόνες χρήσης» της παραλίας, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χώρα είχε 152 θανάτους και 2.744 κρούσματα. Παράλληλα φιλοξενεί δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως αυτό είναι «ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε… Θα πρέπει να δείξουμε ότι με κανόνες και σοβαρή προσέγγιση θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την ομορφιά της χώρας μας με απόλυτη ασφάλεια».

Στο ρεπορτάζ που γίνεται αναφορά στις προϋποθέσεις και τους όρους λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών (πόσα άτομα ανά τ.μ., την απολύμανση μετά από κάθε χρήση ομπρελών και καθισμάτων», σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Αττικό Νοσοκομείο: Το 2026 θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείαςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Στο Αττικό βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια του Ογκολογικού κέντρου «Αθηνά Ιωαν. Μαρτίνου» στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ

Θεσσαλονίκη: 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές τουΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 11χρονου αγοριού καταγγέλλουν πως η διεύθυνση του σχολείου παραμένει αμέτοχη στα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών.  

Μαρινάκης για "Άγνωστο Στρατιώτη": Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, όμως το μνημείο θα είναι μόνο για την τιμή των νεκρών (βίντεο)Σήμερα 11:32 | Ειδήσεις

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο "Καλημέρα Ελλάδα"

Καρυστιανού: Κάτω τα χέρια από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη – Τα ονόματα των νεκρών θα μείνουν εκεί μέχρι την τελική δικαίωσηΣήμερα 14:21 | Ειδήσεις

«Μην τολμήσετε να οικειοποιηθείτε και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, γιατί θα μας βρείτε απέναντι» αναφέρει σε ανάρτησή της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1: Το 19ο Grand Prix στο Όστιν των ΗΠΑ έρχεται την Κυριακή 19/10 ζωντανά αποκλειστικά στο ANT1+17:20Ράλλυ Ακρόπολις: Ανακοίνωση για την νέα έδρα 17:06Ιράν: Φυλακισμένοι πραγματοποιούν απεργία πείνας κατά των εκτελέσεων (βίντεο)16:52Κομισιόν: Απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα SAFE16:38Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση της αστυνομίας για μια…άδεια βαλίτσα16:24Λάρισα: "Μαϊμού" εκμισθωτής απέσπασε 2.400 ευρώ από υποψήφιο ενοικιαστή16:10Αυστραλία: Διαφημιστική εκστρατεία για την αύξηση της κατώτατης ηλικίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης15:56Λιμάνι Χανίων: 37χρονος έκρυψε στη χειραποσκευή του ναρκωτικές ουσίες15:42Φάμελλος: Δεν είμαστε αντίπαλοι με τον Τσίπρα15:28Κρήτη: Σφοδρό τροχαίο - Οδηγός προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (εικόνες)15:14Ιταλία: Άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα την πρώην σύντροφο του15:00Μόσχα: Απάντηση στους ισχυρισμούς του Τραμπ περί κατάρρευσης της Ρωσικής οικονομίας14:46Καρυστιανού: Κάτω τα χέρια από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη – Τα ονόματα των νεκρών θα μείνουν εκεί μέχρι την τελική δικαίωση14:32Θεσσαλονίκη: 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του14:18ΗΠΑ: Ο Έρικ Σπόλστρα θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ14:04Αφγανιστάν: Πολλαπλοί άμαχοι νεκροί και εκατό τραυματίες από επίθεση του Πακιστάν13:50Άννα Κυριακού: Το συγκινητικό τελευταίο αντίο (εικόνες)13:36Μητσοτάκης από Αττικό Νοσοκομείο: Το 2026 θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείας13:22Μπαρτσελόνα: Πότε και με ποια ομάδα θα μπει στο ανακαινισμένο "Καμπ Νου"13:08Συνελήφθη δραπέτης φυλακών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών12:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο