LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2020 18:35 | Ανανέωση: 12 Μαΐου 2020 18:38

Τουρκία: η συμφωνία με τη Λιβύη ενίσχυσε την παρουσία μας στη Μεσόγειο

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας δηλώνει πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εμποδίσει τις γεωτρήσεις της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο!

Φατίχ Ντονμέζ

Η Τουρκία δεν θα αναστείλει τις δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο παρότι οι τιμές ενέργειας έχουν πέσει σε ιστορικά επίπεδα λόγω της νέας πανδημίας κορονοϊού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. «Θα συνεχίσουμε τα προγράμματα εργασίας μας στις δικές μας περιοχές μας σύμφωνα με τις αδειοδοτήσεις που μας έχουν γίνει από την "ΤΔΒΚ"», όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι οι τιμές πετρελαίου, μετά τις πρόσφατες διακυμάνσεις που προκάλεσαν πτώση έως και 50%, αναμένεται να αυξηθούν και πάλι όταν οι χώρες του OPEC με επικεφαλής την Σαουδική Αραβία και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Ρωσία, σταματήσουν τον πόλεμο των τιμών. «Οι γεωτρήσεις χρειάζονται πολύ χρόνο. Αν διακοπούν, θα διαταραχθεί το πλάνο εργασίας για τουλάχιστον δύο χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς να χάνουμε χρόνο» είπε ο Ντονμέζ.

Σχολιάζοντας την απόφαση αναβολής των γεωτρήσεων από την ExxonMobil και την ENI-Total ανοικτά της Κύπρου, είπε ότι «οι χρηματοοικονομικές δυσκολίες που βιώνουν τα κράτη και οι εταιρείες έχουν δείξει για άλλη μια φορά ότι η πιο οικονομική και λογική επιλογή για το άνοιγμα των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο προς τον υπόλοιπο κόσμο είναι η διαδρομή μέσω Τουρκίας».

Ο Ντονμέζ αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, λέγοντας ότι «έχει ενισχύσει την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο», πως «οι εργασίες αδειοδότησης στις περιοχές δικαιοδοσίας μας συνεχίζονται» και όταν ολοκληρωθούν θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)Σήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο και ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την ευρύτερη περιοχή.

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο