LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2020 15:17

Μπομπ Ντίλαν: Πότε κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ

Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει με σπάνια φωτογραφία του 1964 στο εξώφυλλο.

AP - Bob Dylan - Μπομπ Ντίλαν

Στις 19 Ιουνίου κυκλοφορεί το «Rough and Rowdy Ways», το καινούργιο LP του Bob Dylan. Η φωτογραφία του εξωφύλλου εντυπωσιάζει: την τράβηξε το 1964 ο 86χρονος σήμερα φωτογράφος Ian Berry, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι δεν είναι εξοικειωμένος με τη μουσική του νομπελίστα τραγουδιστή-τραγουδοποιού.

«Όπως οι περισσότεροι φωτογράφοι, είμαι οπτικός τύπος» είπε, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Rolling Stone από το σπίτι του στο Σόλσμπερι της Βρετανίας. Εξήγησε ότι έκανε παρέα με ανθρώπους σαν τη Miriam Makeba και ότι τα περισσότερα φωτογραφικά πορτρέτα που έχει κάνει είναι ανθρώπων της κλασικής μουσικής, όπως ο David Askenazi (ο πατέρας του Vladimir Askenazi). Παρ' όλα αυτά, κολακεύτηκε όταν δέχθηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο του ζητούσαν άδεια να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη φωτογραφία του: «Ενθουσιάστηκα. Εξώφυλλο δίσκου του Dylan είναι μεγάλη φιλοφρόνηση»

Η φωτογραφία δείχνει ένα καλοντυμένο ζευγάρι να χορεύει σε ένα κλαμπ ενώ, πίσω τους, κάποιος σκύβει να δει κάτι σε ένα τζουκ μποξ. Δεν φαίνεται πρόσωπο, αλλά η εικόνα είναι όλο ίντριγκα και ρομάντζο. Ο Berry την τράβηξε σε ένα αντεργκράουντ κλαμπ στην Cable Street, στο Whitechapel, όντας σε αποστολή από την εφημερίδα Observer να φέρει φωτογραφίες που θα εικονογραφούσαν άρθρο για την κουλτούρα των μαύρων στην Αγγλία (το κλαμπ έχει εδώ και πολύ καιρό κλείσει). «Δούλευα πολύ γρήγορα και με κακό φωτισμό, πατώντας το κλικ μιας 35 χιλιοστών κάμερας. Ήξερα ότι κάποια στιγμή έπρεπε να φύγω, γιατί δεν είχα ζητήσει άδεια να είμαι εκεί» εξήγησε.

Δεν θυμόταν τη μουσική που έπαιζε καθώς χόρευε το ζευγάρι τη στιγμή που τράβηξε τη φωτογραφία, αλλά θυμάται ότι τον «τράβηξε» η γυναίκα. «Ανέκαθεν με τραβούσαν οι γυναίκες. Έχω παντρευτεί τρεις φορές. Η κυρία είχε ωραίο σώμα. Και μ' άρεσε κι η αντιπαράθεση με το τζουκ μποξ» ομολόγησε. Έπαιρνε φωτογραφίες επί 10-15 λεπτά, και η υπομονή των ιδιοκτητών εξαντλήθηκε. «Δίπλα στην είσοδο ήταν καφάσια με μπουκάλια μπύρας κι ο κόσμος άρχισε να μου πετάει μπουκάλια, κι έτσι έφυγα» είπε.

Αν και ο ίδιος δεν είναι εξοικειωμένος με τη μουσική του Dylan, η σύζυγός του είναι φανατική θαυμάστρια. «Είναι περισσότερο από μένα ενθουσιασμένη (με το εξώφυλλο)» είπε ο φωτογράφος. «Βεβαίως και έχω πολλές φορές ακούσει το "It Ain't Me Babe" και τα συναφή, αλλά είναι μάλλον οι δικοί της δίσκοι, όχι οι δικοί μου. Μ' αρέσουν εκείνοι οι τραγουδιστές που μπορώ να ακούω τα λόγια, τραγουδιστές σαν την Joan Armatrading και την Joan Baez».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν ΖερμένΣήμερα 06:27 | Ειδήσεις

Οι Γερμανοί πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης, με τους Γάλλους να τα βάζουν με την ατυχία τους, καθώς είχε συνολικά έξι δοκάρια στις 2 αναμετρήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο – 8 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:03Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν06:50Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία06:36Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο