LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2020 14:35

Unicef: Έκκληση για βοήθεια σε παιδιά που υποφέρουν από ανθρωπιστικές κρίσεις

Στις χώρες όπου ήδη υπήρχαν ανθρωπιστικές κρίσεις η οργάνωση προσπαθεί να προλάβει τη μετάδοση του κορονοϊού και να περιορίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

παιδιά - unicef

H Unicef απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα για τη συγκέντρωση 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε ζητήσει αρχικά πριν δύο μήνες, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά που υποφέρουν από ανθρωπιστικές κρίσεις και τώρα έχουν πληγεί και από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Unicef μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 215 εκατομμύρια δολάρια από τα τέλη Μαρτίου.

 H covid-19 έχει μολύνει σχεδόν 4,1εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 282.000 έχουν πεθάνει.

 “Βλέπουμε τι κάνει η πανδημία σε χώρες με ανεπτυγμένα συστήματα υγείας και ανησυχούμε για το τι θα κάνει σε χώρες με πιο αδύναμα συστήματα και λιγότερους διαθέσιμους πόρους”, επεσήμανε η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef Ενριέτα Φόρε.

 Στις χώρες όπου ήδη υπήρχαν ανθρωπιστικές κρίσεις η οργάνωση προσπαθεί να προλάβει τη μετάδοση του κορονοϊού και να περιορίσει τις επιπτώσεις της επιδημίας στην πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας, τη διατροφή, το νερό και τις συνθήκες υγιεινής, την παιδεία και την προστασία.

 “Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που γρήγορα μετατρέπεται σε κρίση των δικαιωμάτων των παιδιών”, τόνισε η Φόρε. “Οι πόροι αυτοί θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να ανακάμψουμε από τις επιπτώσεις της και να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις συνέπειές της”.

Σύμφωνα με τη Unicef, περίπου το 77% των παιδιών, δηλαδή 1,8 δισεκατομμύριο, ζουν σε μία από τις 132 χώρες παγκοσμίως όπου έχουν τεθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω της covid-19.

 Ο ΟΗΕ τριπλασίασε την προηγούμενη εβδομάδα την έκκλησή του για την παροχή βοήθειας στις ευάλωτες χώρες προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της, ζητώντας 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει 63 χώρες, κυρίως στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει εκφράσει την ανησυχία του για την ανεπαρκή στήριξη προς τις φτωχές χώρες και έχει καταγγείλει τις παγκόσμιες δυνάμεις για απουσία ηγετικών ικανοτήτων, αλλά και τη διάσπαση της διεθνούς κοινότητας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Διευρύνουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας09:42Πάτρα: Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι09:28Εξάρχεια: Άγνωστοι έριξαν 5 μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ09:14Ιαπωνία: Δεκάδες οι τραυματίες, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι 09:00Λίβερπουλ - Σλοτ: Δεν έχω ιδέα αν ο Σαλάχ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του με την Λίβερπουλ08:46Πάτρα: Ασθενής το έσκασε από το νοσοκομείο Ρίου08:32Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις08:18Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο