LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2020 14:35

Unicef: Έκκληση για βοήθεια σε παιδιά που υποφέρουν από ανθρωπιστικές κρίσεις

Στις χώρες όπου ήδη υπήρχαν ανθρωπιστικές κρίσεις η οργάνωση προσπαθεί να προλάβει τη μετάδοση του κορονοϊού και να περιορίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

παιδιά - unicef

H Unicef απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα για τη συγκέντρωση 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε ζητήσει αρχικά πριν δύο μήνες, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά που υποφέρουν από ανθρωπιστικές κρίσεις και τώρα έχουν πληγεί και από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Unicef μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 215 εκατομμύρια δολάρια από τα τέλη Μαρτίου.

 H covid-19 έχει μολύνει σχεδόν 4,1εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 282.000 έχουν πεθάνει.

 “Βλέπουμε τι κάνει η πανδημία σε χώρες με ανεπτυγμένα συστήματα υγείας και ανησυχούμε για το τι θα κάνει σε χώρες με πιο αδύναμα συστήματα και λιγότερους διαθέσιμους πόρους”, επεσήμανε η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef Ενριέτα Φόρε.

 Στις χώρες όπου ήδη υπήρχαν ανθρωπιστικές κρίσεις η οργάνωση προσπαθεί να προλάβει τη μετάδοση του κορονοϊού και να περιορίσει τις επιπτώσεις της επιδημίας στην πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας, τη διατροφή, το νερό και τις συνθήκες υγιεινής, την παιδεία και την προστασία.

 “Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που γρήγορα μετατρέπεται σε κρίση των δικαιωμάτων των παιδιών”, τόνισε η Φόρε. “Οι πόροι αυτοί θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να ανακάμψουμε από τις επιπτώσεις της και να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις συνέπειές της”.

Σύμφωνα με τη Unicef, περίπου το 77% των παιδιών, δηλαδή 1,8 δισεκατομμύριο, ζουν σε μία από τις 132 χώρες παγκοσμίως όπου έχουν τεθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω της covid-19.

 Ο ΟΗΕ τριπλασίασε την προηγούμενη εβδομάδα την έκκλησή του για την παροχή βοήθειας στις ευάλωτες χώρες προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της, ζητώντας 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει 63 χώρες, κυρίως στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει εκφράσει την ανησυχία του για την ανεπαρκή στήριξη προς τις φτωχές χώρες και έχει καταγγείλει τις παγκόσμιες δυνάμεις για απουσία ηγετικών ικανοτήτων, αλλά και τη διάσπαση της διεθνούς κοινότητας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-ΚορίνθουΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του ενός οχήματος, για την απεγκλώβιση του οποίου χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46Ιαπωνία: Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τόκιο 12:34ΔΥΠΑ: Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες12:20Στο αυτόφωρο για επικίνδυνη οδήγηση η 24χρονη που προσέκρουσε σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη12:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο