LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2020 18:34

Κορονοϊός: Τι αλλάζει στις 11 Μαΐου για σχολεία, μαγαζιά και ταξίδια με πλοίο

Στο δεύτερο στάδιο επιστροφής στην κανονικότητα μπαίνει η χώρα. Ποια καταστήματα ανοίγουν. Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά . "Ποδαρικό" για την Γ' Λυκείου.

κορονοϊός - άρση μέτρων

Στο δεύτερο στάδιο επιστροφής στην κανονικότητα μπαίνει η χώρα από αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου, καθώς επαναλειτουργούν επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου αλλά και επιχειρήσεις, ενώ θα επιτρέπεται και η μετακίνηση εργαζομένων στα νησιά. Παράλληλα, επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ Λυκείου. 

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση, "η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών."

Πιο αναλυτικά:  

Από την Δευτέρα 11 Μαίου, στο δεύτερο στάδιο δηλαδή της επανεκκίνησης της οικονομίας, επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους.  Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι όλοι οι οικονομικοί φορείς  επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας.  


Επίσης, επιτρέπεται, από αύριο, Δευτέρα, η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από τις 11 Μαΐου, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως  διευκρινίζεται, οι ανωτέρω μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Τέλος, «ποδαρικό» στα σχολεία κάνουν αύριο, Δευτέρα, οι μαθητές της Γ' λυκείου, που επιστρέφουν στα θρανία τους μετά την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων στις 11 Μαρτίου 2020, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα θυμίζει τις συνηθισμένες εικόνες μίας «πρώτης ημέρας στο σχολείο», αφού η λειτουργία των σχολικών μονάδων περνάει πλέον από... πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαπερνά όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες, προκειμένου η επιστροφή στην όποια κανονικότητα επιτρέπουν οι συνθήκες, να γίνει το δυνατόν ομαλότερα.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο