LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2020 16:46 | Ανανέωση: 10 Μαΐου 2020 17:03

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Παγίδα η έκκληση για βοήθεια από άνδρα στην Κυψέλη

Χειροπέδες στο άτομο που έκανε το τηλεφώνημα. Διευκρινίσεις από το αρμόδιο υπουργείο για τα επεισόδια στην Κυψέλ. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Κυψέλη - επεισόδια

Διευκρινίσεις σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, δίνει με ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως «η αστυνομία επενέβη ξημερώματα Σαββάτου γιατί εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής». 

Ωστόσο, τονίζει πως «η αστυνομία δεν επενέβη, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 200 ατόμων. Δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να "διαλύσει" την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού». 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο: 

«Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια. Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη. 

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.  Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών. 

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια. 

Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα».

Βορίδης στον ΑΝΤ1: αντικοινωνική συμπεριφορά με πολιτικά χαρακτηριστικά στην Κυψέλη 

«Είναι μια απολύτως αντιδραστική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που δεν σέβεται τον διπλανό και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού. Δεν είναι μια προσωπική υπόθεση η προφύλαξη. Εδώ συνοδεύεται από μια αίσθηση ανυπακοής», είπε ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τα επεισόδια στην Πλατεία της Κυψέλης, μεταξύ αστυνομικών και ομάδων αντιεξουσιαστών΄

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: αδικαιολόγητες εξάρσεις αυταρχισμού στην Κυψέλη

«Οι πολίτες στις πλατείες είναι οι ίδιοι πολίτες στους οποίους η Κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια για την στάση που κράτησαν. Οι Αρχές προσπαθούν να δικαιολογήσουν έναν αδικαιολόγητο αυταρχισμό που επέδειξαν. Χρειάζεται προφανώς να υπάρχουν μέτρα και επίβλεψη για την τήρηση τους, αλλά τέτοιες εξάρσεις αυταρχισμού δεν τις έχει ανάγκη ο κόσμος ούτε στις πλατείες ούτε αλλού», είπε η Έφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

ΚΙΝΑΛ: Η αστυνομία οφείλει να είναι παρούσα με επαγγελματισμό, σχέδιο και μέτρο 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης του Κινήματος Αλλαγής,σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "είναι προφανές ότι οι κοινωνικές συναθροίσεις πρέπει να τηρούν τους κανόνες που έχουν θέσει οι ειδικοί επιστήμονες. Είναι επίσης προφανές ότι ειδικά οι μεγάλες συναθροίσεις πρέπει να αποφεύγονται. Υπερβολικές αστυνομικές αντιδράσεις, όμως, όπως της Παρασκευής, επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: δημιουργούν περιττές εστίες έντασης και νομοτελειακά οδηγούν σε περαιτέρω αντιδράσεις. Οι χθεσινές απερίσκεπτες μαζικές συναθροίσεις και η καταστροφική μανία που εκδηλώθηκε στην Κυψέλη αποτελούν δυστυχώς μια απολύτως προβλέψιμη εξέλιξη, άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη", ενώ καταλήγει πως "η αστυνομία οφείλει να είναι παρούσα με επαγγελματισμό, σχέδιο και μέτρο".

Ελληνική Λύση: Αδυναμία της ΝΔ να ασκήσει "ισοδίκαιη" πολιτική 

«Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να ασκήσει "ισοδίκαιη" πολιτική , φάνηκε για ακόμα μία φορά με τα χθεσινά έκτροπα των βανδάλων, δήθεν αναρχικών στην Κυψέλη! Έσπασαν  και έκαψαν την "πλούσια" περιοχή της Αθήνας οι γνωστοί παρακρατικοί κουκουλοφόροι και η Κυβέρνηση απλά παρακολουθούσε! Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αυτής των εκκλησιών και των παπάδων στο πρόσφατο παρελθόν, η κυβέρνηση έκανε επίδειξη ισχύος, ενώ εχθές περιορίστηκε σε επίδειξη ανοχής! Αυτή είναι η κυβέρνηση. Δυστυχώς, "ισχυρή" στους Έλληνες, ανίσχυρη τους "βαρβάρους" και ποτέ ... "ισοδίκαιη"..ποτέ!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση σχετικά με τα επεισόδια στην Κυψέλη.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο