LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2020 09:16 | Ανανέωση: 10 Μαΐου 2020 09:10

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Η Κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση και στην Βουλή και στον λαό

Τι λέει για τον νέο κύκλο του Προγραμματος "Εξοικονομώ" και τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Τι απαντά στις επικρίσεις για τον νέο περιβαλλοντικό νόμο.

Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

Του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που πριν από λίγα 24ώρα υπερψηφίστηκε από την Βουλή υπεραμύνθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν άστοχη και άδικη η κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε όλα τα επιμέρους θέματα, από τις εξορύξεις μέχρι την αδειοδότηση για δράσεις σε περιοχές Natura.

«Ήταν λάθος των παλαιών κυβερνήσεων ότι δεν προχώρησαν τους δασικούς χάρτες και ορθό ότι τους προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι χάρτες δεν έγιναν σωστά, καθώς έχουμε 170.000 ενστάσεις σε όλες τις χώρες, συχνά με επίκληση σε έγγραφα πολλών δεκαετιών και διάφορες δικαιολογίες. Εμείς είπαμε όποιος φέρει χαρτί από το Ελληνικό Κράτος και αποδείξει ότι δεν έχει δασωθεί η ιδιοκτησία του, μπορεί να την αποχαρακτηρίσει από δασική, μέσω των δεκάδων επιτροπών, η αμοιβή των οποίων έχει συνδεθεί με την αποτελεσματικότητα τους, ώστε να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια και όχι σε 27 χρόνια», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τις διακοπές ηλεκτροδότησης

«Αυξήσαμε το κονδύλι από τον κρατικό Προϋπολογισμό και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η στήριξη ευάλωτων καταναλωτών της ΔΕΗ, που λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους, ήρθαν αντιμέτωποι με διακοπή ηλεκτροδότησης», είπε ο Υπ. Ενέργειας, συμπληρώνοντας ότι «θα υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος για αυτούς τους πολίτες, που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών», ενώ επανέλαβε ότι ισχύουν τα μέτρα βοήθειας, με την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Για εκλογές και ανασχηματισμό

Αναφορικά με τα σενάρια για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε όλοι την δουλειά μας, που αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Να μην ασχοληθούμε με τακτικισμούς και πολιτικάντικα κόλπα, αυτό δείχνει και η αποδοχή του κόσμου στις δημοσκοπήσεις».

«Έχουμε νομιμοποίηση και στην Βουλή και στον λαό. Η αλήθεια είναι ότι εκλεγήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της οικονομίας τα οποία μπαίνουν τώρα σε άλλο δρόμο, έχουμε και το Μεταναστευτικό, έχουμε και τον κορονοϊό. Με την σοβαρότητα που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουμε», προσέθεσε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τρίτος κύκλος στο «Εξοικονομώ»

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι «θα βγει τρίτος κύκλος του Προγράμματος «Εξοικονομώ», σίγουρα μέσα στην χρονιά. Είναι το πιο κατανοητό από όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και πέραν των άλλων έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βοηθά τα νοικοκυριά και τον κλάδο της οικοδομής».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αρκεί να είναι δίκαιες13:46Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο