LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2020 10:05 | Ανανέωση: 09 Μαΐου 2020 09:58

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: μέτρο “επιδημικής κρίσης” η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων

Τι λέει η Υπ. Παιδείας για τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία, τα καθημερινά μαθήματα για την πλειονότητα των τάξεων της Γ'  Λυκείου και την προστασία ευάλωτων ομάδων.

Πρωινοί Τύποι - Νίκη Κεραμέως 

Τα μέτρα προστασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους όρους λειτουργίας των σχολείων, αρχής γενομένης από την Δευτέρα με την Γ΄ Λυκείου, επανέλαβε η Υπ. Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως, αφού επεσήμανε ότι υπάρχει σαφές σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού πιθανού κρούσματος και πρόνοια για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών ή μελών των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, με απουσία τους από την φυσική τάξη, δίχως για τους μαθητές να τίθεται ζήτημα απουσιών.

Μάλιστα, η Υπ. Παιδείας υπεραμύνθηκε της δυνατότητας που δίνεται για απευθείας σύνδεση των μαθητών που απουσιάζουν με την τάξη τους κατά την παράδοση των μαθημάτων, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τονίζοντας ότι «είναι μια μέθοδος για εξαιρετικά έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή η επιδημική κρίση»

Για τα μαθήματα και το άνοιγμα των σχολείων

«Οι ομάδες προσανατολισμού στα Λύκεια, στην Γ΄ Λυκείου, είναι στην πλειονότητα τους σε όλη την χώρα, κάτω των 15 ατόμων, άρα αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται καθημερινά μάθημα και θα γίνεται πιο έντονα», είπε η Κεραμέως, απαντώντας στις επικρίσεις ότι «το άνοιγμα των σχολείων γίνεται για μόλις 10 ημέρες», συμπληρώνοντας ότι το σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, κάθε τάξη με λιγότερα από 15 παιδιά μπορεί να κάνει μάθημα καθημερινά και όχι 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα.

Όπως σημείωσε η Υπ. Παιδείας, «είχαμε μια επιλογή να αφήσουμε κλειστά για έξι μήνες, όλα τα σχολεία. Αυτή θα ήταν η πιο εύκολη απόφαση για εμάς. Είχαμε όμως και την απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά, με όλα τα μέτρα ασφαλείας που συνιστούν οι ειδικοί, είχαμε την ευχέρεια να επιστρέψουν τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο, καθώς υπάρχουν διεθνείς μελέτες που δείχνουν πόσο μπορεί, αυτή η απότομη διακοπή, να επηρεάσει την εξέλιξη τους.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα έχουμε σταδιακή άρση των μέτρων γενικότερα – στην αγορά και στην μετακίνηση, έτσι θα γίνει και με τα σχολεία», σημείωσε η κ. Κεραμείως, απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι «τα σχολεία ανοίγουν ως πείραμα, ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο».

Για τις Πανελλαδικές

«Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εμείς έχουμε όλα τα σενάρια έτοιμα, περιμένουμε εν ευθέτω χρόνω, τις τελικές οδηγίες των ειδικών, ανάλογα και με τις εξελίξεις», είπε η Υπ. Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι περί τα τέλη του μηνός, θα ληφθεί απόφαση για την επαναλειτουργία ή μη των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο