LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2020 10:05 | Ανανέωση: 09 Μαΐου 2020 09:58

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: μέτρο “επιδημικής κρίσης” η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων

Τι λέει η Υπ. Παιδείας για τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία, τα καθημερινά μαθήματα για την πλειονότητα των τάξεων της Γ'  Λυκείου και την προστασία ευάλωτων ομάδων.

Πρωινοί Τύποι - Νίκη Κεραμέως 

Τα μέτρα προστασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους όρους λειτουργίας των σχολείων, αρχής γενομένης από την Δευτέρα με την Γ΄ Λυκείου, επανέλαβε η Υπ. Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως, αφού επεσήμανε ότι υπάρχει σαφές σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού πιθανού κρούσματος και πρόνοια για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών ή μελών των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, με απουσία τους από την φυσική τάξη, δίχως για τους μαθητές να τίθεται ζήτημα απουσιών.

Μάλιστα, η Υπ. Παιδείας υπεραμύνθηκε της δυνατότητας που δίνεται για απευθείας σύνδεση των μαθητών που απουσιάζουν με την τάξη τους κατά την παράδοση των μαθημάτων, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τονίζοντας ότι «είναι μια μέθοδος για εξαιρετικά έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή η επιδημική κρίση»

Για τα μαθήματα και το άνοιγμα των σχολείων

«Οι ομάδες προσανατολισμού στα Λύκεια, στην Γ΄ Λυκείου, είναι στην πλειονότητα τους σε όλη την χώρα, κάτω των 15 ατόμων, άρα αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται καθημερινά μάθημα και θα γίνεται πιο έντονα», είπε η Κεραμέως, απαντώντας στις επικρίσεις ότι «το άνοιγμα των σχολείων γίνεται για μόλις 10 ημέρες», συμπληρώνοντας ότι το σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, κάθε τάξη με λιγότερα από 15 παιδιά μπορεί να κάνει μάθημα καθημερινά και όχι 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα.

Όπως σημείωσε η Υπ. Παιδείας, «είχαμε μια επιλογή να αφήσουμε κλειστά για έξι μήνες, όλα τα σχολεία. Αυτή θα ήταν η πιο εύκολη απόφαση για εμάς. Είχαμε όμως και την απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά, με όλα τα μέτρα ασφαλείας που συνιστούν οι ειδικοί, είχαμε την ευχέρεια να επιστρέψουν τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο, καθώς υπάρχουν διεθνείς μελέτες που δείχνουν πόσο μπορεί, αυτή η απότομη διακοπή, να επηρεάσει την εξέλιξη τους.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα έχουμε σταδιακή άρση των μέτρων γενικότερα – στην αγορά και στην μετακίνηση, έτσι θα γίνει και με τα σχολεία», σημείωσε η κ. Κεραμείως, απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι «τα σχολεία ανοίγουν ως πείραμα, ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο».

Για τις Πανελλαδικές

«Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εμείς έχουμε όλα τα σενάρια έτοιμα, περιμένουμε εν ευθέτω χρόνω, τις τελικές οδηγίες των ειδικών, ανάλογα και με τις εξελίξεις», είπε η Υπ. Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι περί τα τέλη του μηνός, θα ληφθεί απόφαση για την επαναλειτουργία ή μη των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο