LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2020 09:31 | Ανανέωση: 09 Μαΐου 2020 09:33

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομία μας… Βενεζουέλα!

«Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Υπ. Ανάπτυξης. Τι λέει για το πλαφόν, τις μάσκες και τα αντισηπτικά. «Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Αδωνις Γεωργιάδης - Πρωινοί Τύποι

Τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και όσον αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «τι θα γινόταν, αν… (σημ: ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω της εκπομπής «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

‘Όπως είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα έβαζε διατίμηση σε μάσκες και αντισηπτικά. Στην αρχή της κρίσης είχα μια έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Παππά που ζητούσε επιβολή διατίμησης στα αντισηπτικά. Εγώ είπα ότι θα αφήσουμε να λειτουργήσει η αγορά, θα αδειοδοτήσουμε γρήγορα επιχειρήσεις και έτσι ομαλοποιήθηκε η κατάσταση και υπάρχει επάρκεια. Το ίδιο και με τις μάσκες, χωρίς αντιπαράθεση με τον κ. Παππά, ο οποίος μάλλον κατάλαβε τι συμβαίνει, αλλά με το ΚΙΝΑΛ που ζητούσε διατίμηση. Σήμερα στα σούπερ μάρκετ πωλούνται προς 42 λεπτά και οι τιμές τους συνεχώς πέφτουν»

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα, λέγοντας ότι «ακόμη και μια ημέρα είναι κέρδος για την αγορά», ενώ εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε ότι θα υπάρξει και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προς τόνωση των επιχειρήσεων.

Ο κ Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και εξαγοράς επιχειρήσεων από το Κράτος, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό, ανέφερε «Ο σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να κρατικοποιήσουμε την οικονομία; Να κάνουμε ρουσφέτια και προσλήψεις και να δημιουργήσουμε προβληματικές επιχειρήσεις και να κάνουμε πάλι όσα μας έφεραν μέχρι εδώ;».

«Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομίας μας… Βενεζουέλα. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία. Τώρα πρέπει να “ανεβάσουμε στροφές”», συμπλήρωσε ο Υπ. Ανάπτυξης

Για τα σενάρια εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν αισθάνομαι ότι έχουμε έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης ούτε ότι κυβερνούμε τυραννικά. Δεν βιώνει κάποιος πολίτης ότι τον εξαπατήσαμε, ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε, δεν ξέραμε ότι θα έρθει ο κορονοϊός και το κρύβαμε».

Για το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης είπε το Κράτος όφειλε να αναλάβει το κόστος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που το ίδιο επέβαλλε. Πρέπει όλοι να κάνουμε το χρέος μας και έτσι μπορούμε και στην οικονομία να καταφέρουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:16Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο