LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2020 18:38 | Ανανέωση: 08 Μαΐου 2020 18:43

Χαρδαλιάς: Προκλητικοί όσοι ανοίγουν παράνομα τα καταστήματα τους

“Κεραυνοί” κατά ιδιοκτητών που έσπευσαν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Εστίαση - καταστήματα

Την «αξιέπαινη υπευθυνότητα» της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας επαίνεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στηλιτεύοντας παράλληλα την προκλητική συμπεριφορά ορισμένων καταστηματαρχών, που έσπευσαν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη εντοπίστηκαν δύο καφέ-μπαρ που λειτουργούσαν παράνομα και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ. Συνολικά, τις τελευταίες 4 ημέρες διαπιστώθηκαν 18 παραβάσεις που αφορούσαν λειτουργία επιχειρήσεων, ενώ έγιναν 19 συλλήψεις.

Τέτοιες συμπεριφορές, τόνισε, συνιστούν πρόκληση για τους συνετούς ιδιοκτήτες καταστημάτων που περιμένουν υπομονετικά για να μπορέσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Αναφορικά με τις μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, είπε από την έναρξη της “δεύτερης φάσης” έχουν διαπιστωθεί 414 παραβάσεις. Συνέστησε σε όλους υπομονή μέχρι τις 18 Μαίου, όταν θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, «αν όλα πάνε καλά», όπως τόνισε.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε πως τα πρώτα 24ωρα της “δεύτερης φάσης” (σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων) δείχνουν πως η κοινωνία αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πρωτοφανή συγκυρία. «Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά από το να γυρίσουμε πίσω», τόνισε.

Συνέστησε σύνεση και πειθαρχία, εξηγώντας πως δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας να θέσει σε κίνδυνο όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα. «Κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χθες», είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)Σήμερα 20:06 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να αναβιώσει το δίπολο Μητσοτάκης-Τσίπρας.

Επίσκεψη της Γκίλφοϊλ στη Βουλή – Συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη (εικόνες)Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχάριστε την Αμερικανίδα πρέσβειρα για την επίσκεψη της στο ελληνικό Κοινοβούλιο της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι για την ίδια, αλλά και μία γραβάτα με μικρούς τσολιάδες για τον γιό της.

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν και πάλι το ρεύμα προς την πόλη οι αγρότες στα διόδια των ΜαλγάρωνΣήμερα 18:54 | Ειδήσεις

Το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστό από την 1/12 στις 12 το μεσημέρι.

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά ΠεριφέρειεςΣήμερα 17:20 | Ειδήσεις

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις και τη βιομηχανία19:28Κύπελλο Ελλάδας: Τιτανομαχία στο Χαριλάου - Τα κρίσιμα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής 19:14Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν και πάλι το ρεύμα προς την πόλη οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων19:04Ηράκλειο: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από καταγγελία ότι κακοποιούσαν τα οχτώ ανήλικα παιδιά τους18:50Χωρίς ταξί η Αθήνα μέχρι την Παρασκευή: Παρατείνεται η απεργία18:36Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες18:22Φωτιά σε εστιατόριο στο Νέο Κόσμο18:08Διακοπή κυκλοφορίας στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση17:54Επίσκεψη της Γκίλφοϊλ στη Βουλή – Συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη (εικόνες)17:49"Αποκαλύψεις": Όσα δήλωσε μέσα από τις φυλακές ο γιός του θύματος που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του πατέρα του17:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:21Χατζηδάκης - Γκίλφοϊλ: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ 17:07Ο Κωνσταντίνος Αργυρός... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου16:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο