LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2020 06:47 | Ανανέωση: 07 Μαΐου 2020 06:44

Αγία Παρασκευή: ένταση στην πλατεία παρά την απαγόρευση

Νεαροί συγκεντρώθηκαν αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών να την εγκαταλείψουν.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νύχτα έντασης ήταν η χθεσινή στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου περισσότεροι από 100 νεαροί συγκεντρώθηκαν αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών να την εγκαταλείψουν.

Από τα μεγάφωνα οι αστυνομικοί κάλεσαν το πλήθος να απομακρυνθεί, εξηγώντας πως απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννου αποχώρησαν λίγο μετά τη 01:00 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως τόνισε νωρίτερα χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας κατά τις βραδινές ώρες.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" ο Δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Ζορμπάς, τόνισε ότι το πρόβλημα στην πλατεία είναι χρόνιο, καθώς εδώ και χρόνια μαζεύονται νεαροί, ακόμα και από άλλες περιοχές της Αθήνας, καταναλώνοντας μεγάλες πιοσότητες αλκοόλ και κάνοντας χρήση ναρκωτικών. "Απλά τώρα έχουμε και τον φόβο του κορονοϊού" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει αναζωπύρωση του ιού στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και κυρίως η απόσταση μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια πνευμονολογίας – εντατικής θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως ανέφερε η κα Κοτανίδου είχε καταστεί σαφές από την πρώτη στιγμή πως αν υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας μπορεί να υπάρξει ξανά έξαρση της επιδημίας, ελπίζοντας όπως είπε, να μην είναι τέτοια που να αναγκαστούμε να κλείσουμε τα πάντα. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό και ζοριστεί το σύστημα υγείας, να υπάρξει νέο lockdown.

Απαντώντας τέλος, στην ερώτηση αν η ίδια φοβάται ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας το φθινόπωρο απάντησε πως μπορεί να υπάρξει δεύτερο κύμα, αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους, προσθέτοντας πως« το καλοκαίρι αν κρατάμε αποστάσεις, μπορούμε να περάσουμε ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι όλοι μαζί». 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το ΚΚΕ σε σχόλιο του αναφορικά με τις συναθροίσεις στις πλατείες και τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, τονίζει ότι:Μετά από 2 μήνες εγκλεισμού είναι αυτονόητη σωματική και ψυχική ανάγκη η “έξοδος απ’ το σπίτι”.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ και να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, οφείλει να εξασφαλίσει περισσότερους δημόσιους χώρους, μέσα στον ασφυκτικό αστικό ιστό, προκειμένου και αυτή η ανάγκη να ικανοποιείται και να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού.

Δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι εδώ και εβδομάδες τηρούσαν με ευθύνη και αποφασιστικότητα τα μέτρα προστασίας, να έγιναν ξαφνικά “ανεύθυνοι” και “αντικοινωνικοί”, όπως προσπαθεί να τους βαφτίσει η κυβέρνηση.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο