LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2020 11:21

Λιβάνιος: μόνιμη η τηλεργασία στο Δημόσιο

“Αποδείχθηκε αποτελεσματική” σχολίασε ο υφ. Εσωτερικών. Τι είπε για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

τηλεργασία

Την υιοθέτηση της τηλεργασίας ως μόνιμου τρόπου εργασίας στο δημόσιο ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

“Αποδείχθηκε αποτελεσματική” σχολίασε σχετικά ο κ. Λιβάνιος, και γνωστοποίησε πως θα “θεσμοθετηθεί μόνιμα το αμέσως επόμενο διάστημα”, κυρίως για τους δημοσίους υπαλλήλους που ασκούν διοικητικά καθήκοντα, για κάποιες μέρες του έτους και με δικλείδες ασφαλείας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, ξεκαθάρισε στο Θέμα 104, 6 ότι “δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων ή μείωσης μισθών στο δημόσιο”, λόγω της τηλεργασίας. Επίσης, το ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας στο δημόσιο θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του κάθε φορέα τόνισε ο κ. Λιβάνιος και πρόσθεσε πως “εμείς θα δώσουμε το νομικό πλαίσιο και τα εργαλεία” για την μετάβαση στην νέα εργασιακή αυτή μορφή.

Αθροίζοντας τα θετικά από την περίοδο της πανδημίας, “το υποχρεωτικό πείραμα μας έδωσε τη δυνατότητα να επιταχύνουμε ψηφιακό μετασχηματισμό δημοσίου” εξήγησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ υπογράμμισε ότι στο εξής όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται το δημόσιο, θα αντλούνται ηλεκτρονικά από όλες τις βάσεις δεδομένων του δημοσίου.

Αναφορικά με το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων, “εμείς αυτό που κάναμε ήταν την προαιρετική κατανομή να την κάνουμε πιο αυστηρή”, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός των υπαλλήλων κατά την ώρα προσέλευσης και “κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε στο προ κοτρονιού ωράριο”, υποστήριξε.

Ο κ. Λιβάνιος προανήγγειλε νέες προσλήψεις στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, κάνοντας λόγο για “στοχευμένες προσλήψεις που θα αφορούν τα πραγματικά κενά” στο δημόσιο τομέα στο εξής. “Χρειαζόμαστε επιστήμονες πληροφορικής, χρειαζόμαστε μηχανικούς που θα τρέξουν τα έργα και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.

Παράλληλα, διευκρινήσεις έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και ως προς την επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού στο δημόσιο, τονίζοντας ότι όσο είναι κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές συνεχίζει η άδεια ειδικού σκοπού, ενώ με την εκκίνηση των σχολείων τις επόμενες ημέρες, “τις ημέρες που τα παιδιά θα είναι στο σπίτι οι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση ειδικού σκοπού”, επιστρέφοντας τις υπόλοιπες ημέρες στις υπηρεσίες τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή ΚυριακούΣήμερα 21:26 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον ιδιοκτήτη του Θοδωρή Κυριακού για τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε το κανάλι.

Ο Θοδωρής Κυριακού για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ANT1 - Θα βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μας έχουν ανάγκηΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, δώρισε 300.000 ευρώ για αυτό τον ιερό σκοπό.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της ΛιβύηςΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Νωρίτερη είδηση ανέφερε ότι το ιδιωτικό τζετ είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης21:28 Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας21:12ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία - Δώδεκα νικητές κερδίζουν από 100.000 ευρώ20:57Αγρότες: Κομβόι με τρακτέρ στην πόλη της Καλαμάτας - Κλειστός ο κόμβος Θουρίας20:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης: Οι εκπρόσωποι των 5 σωματείων και ιδρυμάτων που ενισχύονται μιλούν στον ΑΝΤ120:29ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ "έδωσαν τα χέρια" έως το 202720:15Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους20:00Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:46Ουκρανία: Η "σαρκοφάγος" του Τσέρνομπιλ μπορεί να καταρρεύσει εάν δεχθεί νέα επίθεση19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο