LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2020 08:38

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Τις επόμενες μέρες η ρύθμιση για την εστίαση

Τα μέτρα που εξετάζονται για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και ο «αγώνας» για να ανοίξουν νωρίτερα.

Τάκης Θεοδωρικάκος - Καλημέρα Ελλάδα

Στην παραδοχή ότι αυτή η φάση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι δυσκολότερη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για το πρόβλημα της εστίασης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Αναμένεται ένα βαθύ υφεσιακό κύμα να χτυπήσει την Ελλάδα», εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα», είπε αναφερόμενος στην πρόωρη λήψη περιοριστικών μέτρων και κλεισίματος της αγοράς και των σχολείων.

Σχετικά με τις λύσεις που προτάθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού επιτελείου με εκπροσώπους από την ΚΕΔΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι προκρίνεται να παραχωρηθεί πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος, «χωρίς το παραμικρό επιβάρυνση».

«Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι, σε συνεννόηση με τους δημάρχους, θα πρέπει να μείνει χώρος για να περνούν οι πεζοί και εξήγησε ότι, «από την Αθήνα, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί κανείς από την Αθήνα να έχει την εικόνα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, γι’αυτό το λόγο δίνουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους».

«Αν κάποιος δεν έχει εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο», απάντησε ερωτηθείς για το τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δε διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Όσο αφορά στο χρόνο που θα γίνουν γνωστές οι όποιες αποφάσεις, είπε ότι, η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αν όχι μέχρι το τέλος αυτής.

 «Έχω ζητήσει και από τον Χαρδαλιά να επισπεύσει τη διαδικασία, αφού όλοι κινούμαστε βάσει των οδηγιών που μας δίνουν η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η Πολιτική Προστασία.

Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, υπάρχουν ωστόσο και φωνές που ζητούν να ανοίξουν νωρίτερα. «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αφού πάμε βάσει της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι, «θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο».

«Χθες πάντως, δεν έγινε τέτοια κουβέντα», έκανε σαφές.

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την  ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες από όλο τον κόσμο.

«Διευκρινίζω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με πρόωρες εκλογές, που δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών. Δεν το ζητάει κανείς, δεν το ζητά η ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στον Πρωθυπουργό», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα- Αγρότες: Κλειστός για τα φορτηγά ο δρόμος σε Ευζώνους και Προμαχώνα20:22Αθήνα: Διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέμβαση στην Βενεζουέλα20:08Ολυμπιακός - Όφη: Ποδαρικό με Super Cup για τους Ερυθρόλευκους19:54Συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά σε μαγαζί εστίασης19:40Τραμπ: Θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε μια ασφαλή μετάβαση19:26Ιωάννινα: Ανήλικος κατέληξε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 19:12Βενεζουέλα- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δημοσίευσε φωτογραφία του Μαδούρο με χειροπέδες και μάσκα στα μάτια18:58Επεισόδια οπαδών στην παραλιακή Ηρακλείου λίγες ώρες πριν τον αγώνα Ολυμπιακός - ΟΦΗ18:44Λάρισα: Δεν τα κατάφερε ο άνδρας που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ανήμερα Πρωτοχρονιάς18:30ΥΠΕΞ: Βρισκόμαστε σε επαφή με την ελληνική κοινότητα18:16Κίνα - Βενεζουέλα: Η χώρα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ 18:02ΟΑΚΑ: Πέντε συλλήψεις για επίθεση σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του ΠΑΟ-Ολυμπιακός17:48Σέρρες: Στον 45χρονο άνδρα που αγνοείτο από την παραμονή των Χριστουγέννων ανήκει η σορός17:34Βενεζουέλα: Η Ρωσία διέψευσε αναφορές ότι η αντιπρόεδρος Ροντρίγκες βρίσκεται στην χώρα17:20Πολύ δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων στον άξονα Λαμίας-Αθήνας17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Γενικό 48ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα προτείνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας16:38Στρυμόνας: Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί η ΕΚΣΕΔ για τον εντοπισμό ψαράδων που αγνοούταν 16:24Βερολίνο: Ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας16:10Στάρμερ: Η Βρετανία δεν είχε εμπλοκή στις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο