LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2020 08:38

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Τις επόμενες μέρες η ρύθμιση για την εστίαση

Τα μέτρα που εξετάζονται για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και ο «αγώνας» για να ανοίξουν νωρίτερα.

Τάκης Θεοδωρικάκος - Καλημέρα Ελλάδα

Στην παραδοχή ότι αυτή η φάση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι δυσκολότερη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για το πρόβλημα της εστίασης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Αναμένεται ένα βαθύ υφεσιακό κύμα να χτυπήσει την Ελλάδα», εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα», είπε αναφερόμενος στην πρόωρη λήψη περιοριστικών μέτρων και κλεισίματος της αγοράς και των σχολείων.

Σχετικά με τις λύσεις που προτάθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού επιτελείου με εκπροσώπους από την ΚΕΔΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι προκρίνεται να παραχωρηθεί πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος, «χωρίς το παραμικρό επιβάρυνση».

«Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι, σε συνεννόηση με τους δημάρχους, θα πρέπει να μείνει χώρος για να περνούν οι πεζοί και εξήγησε ότι, «από την Αθήνα, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί κανείς από την Αθήνα να έχει την εικόνα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, γι’αυτό το λόγο δίνουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους».

«Αν κάποιος δεν έχει εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο», απάντησε ερωτηθείς για το τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δε διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Όσο αφορά στο χρόνο που θα γίνουν γνωστές οι όποιες αποφάσεις, είπε ότι, η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αν όχι μέχρι το τέλος αυτής.

 «Έχω ζητήσει και από τον Χαρδαλιά να επισπεύσει τη διαδικασία, αφού όλοι κινούμαστε βάσει των οδηγιών που μας δίνουν η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η Πολιτική Προστασία.

Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, υπάρχουν ωστόσο και φωνές που ζητούν να ανοίξουν νωρίτερα. «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αφού πάμε βάσει της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι, «θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο».

«Χθες πάντως, δεν έγινε τέτοια κουβέντα», έκανε σαφές.

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την  ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες από όλο τον κόσμο.

«Διευκρινίζω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με πρόωρες εκλογές, που δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών. Δεν το ζητάει κανείς, δεν το ζητά η ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στον Πρωθυπουργό», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπήΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρέμβαση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Άννυς Ζιώγα, η οποία εμφανίστηκε από την αίθουσα σύνταξης, βουρκωμένη.

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μαςΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τον αγαπημένο φίλο του και συνεργάτη, Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας: Οι ΗΠΑ κυβερνούν τη Βενεζουέλα06:56Δανία - Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου 06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο