LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2020 07:59 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2020 08:10

Κορονοϊός: έσπασε την καραντίνα για την ερωμένη του ο “Τσιόδρας” της Βρετανίας

Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον παραιτήθηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα, η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

Νιλ Φέργκιουσον

Ένας Βρετανός επιστήμονας, σύμβουλος της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, παραιτήθηκε από τη θέση του, αφού η εφημερίδα Daily Telegraph αποκάλυψε ότι έσπασε την καραντίνα για να συναντηθεί με μια φίλη του.

Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τα Επείγοντα (SAGE), η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καθηγητής δέχτηκε δύο φορές επίσκεψη από μια 38χρονη φίλη του. Το γεγονός αυτό παραβιάζει τους κανόνες που λένε ότι οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να ψωνίσουν τρόφιμα, για να αθληθούν, για ιατρικούς λόγους ή αν δεν είναι εφικτό να εργαστούν από το σπίτι. «Δέχομαι ότι έκανα ένα λάθος κρίσης και πήρα την λάθος πορεία. Επομένως αποσύρομαι από την ανάμιξή μου στη SAGE», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Η ομάδα του Φέργκιουσον ήταν εκείνη που σχεδίασε το μοντέλο για την πιθανή εξάπλωση του ιού. Οι υπουργοί έχουν κατ’ επανάληψη επικαλεστεί αυτό το μοντέλο, που σηματοδότησε τη «στροφή» της κυβέρνησης στον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας. Με βάση αυτό το μοντέλο, στη χειρότερη περίπτωση οι νεκροί θα έφταναν τις 500.000.

«Ενήργησα με την πεποίθηση ότι είμαι προστατευμένος, αφού βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες αφού παρουσίασα συμπτώματα. Λυπάμαι πολύ αν τυχόν υπονόμευσα τα σαφή μηνύματα για την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση ώστε να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία» κατέληξε.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο