LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2020 22:51

“Αυτοψία” του CNN στην Αθήνα για τον κορονοϊό (βίντεο)

Ανταπόκριση του αμερικανικού δικτύου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα.

CNN -  Αθήνα - ανταπόκριση - σταδιακή άρση  μέτρων

Βίντεο διάρκειας σχεδόν 4 λεπτών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του CNN με ρεπορτάζ του Nic Robertson από την Αθήνα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών και το τι μέλλει γενέσθαι με τον τουρισμό, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας.

Εισαγωγικά ο ανταποκριτής του CNN σχολιάζοντας “Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Η νέα κανονικότητα στο Διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών”, φαίνεται να υπόκειται ο ίδιος και τα μέλη του συνεργείου, σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

“Η Ελλάδα παρά το γερασμένο πληθυσμό της και το αδύναμο σύστημα υγείας της, ανατρέπει τα προγνωστικά κατορθώνοντας να αναχαιτίσει τον κορονοϊό”, επισημαίνει ο ανταποκριτής περιγράφοντας  τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν εγκαίρως και που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

“Τα μέτρα αυτά, λέει ότι λειτουργούν ο νέος ρεαλιστής Πρωθυπουργός της Ελλάδας” αναφέρει ο Nic Robertson ς ενώ ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο CNN, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι “Μέχρι στιγμής έχουμε φθάσει στο σημείο να έχουμε σχεδόν ολοκληρωτικά καταστείλει την επιδημία. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο ενώ τώρα σιγά-σιγά θα ξεκινήσει η χαλάρωση (των μέτρων). Αισθανόμαστε ότι αποφύγαμε την πρώτη σφαίρα, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο.”

Στη συνέχεια ο Nic Robertson φορώντας ειδική στολή επισκέπτεται νοσοκομείο της Αθήνας όπου η γιατρός Αναστασία Κοτανίδου που τον ξεναγεί, του αναφέρει ότι λόγω των έγκαιρα ληφθέντων μέτρων, υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ. “Περίπου 150 θάνατοι και 2.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα, λιγότερα και από την πόλη της Νέας Υόρκης σε κάποιες μέρες, ενώ κανείς από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν έχει μολυνθεί σε αυτό το Νοσοκομείο” υπογραμμίζει ο ανταποκριτής.

Παρατίθεται δεύτερο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού όπου -σε σχολιασμό για το τι πέτυχε η Ελλάδα και σε σύγκριση με την άσχημη εξέλιξη της πανδημίας σε ΗΠΑ και Η.Β.- ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει “Νομίζω ότι το κάναμε με το σωστό τρόπο. Φυσικά δεν κάναμε τα πάντα απολύτως σωστά, όμως αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς,  δεν μπορεί να διαφωνήσει για αυτά που πετύχαμε”.

CNN -  Αθήνα - ανταπόκριση - σταδιακή άρση  μέτρων

Συνοδευόμενος με πλάνα από διάφορα καταστήματα της Αθήνας ενώ επιχειρούν την επανεκκίνησή τους, ο ανταποκριτής του CNN επισημαίνει ότι η επόμενη πρόκληση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς επιλεγμένα μαγαζιά ανοίγουν από τη Δευτέρα στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας. Μπορεί ωστόσο, το ταξίδι να είναι μακρύ καθώς ο τουρισμός που αντιπροσωπεύει το 20% της οικονομίας της προσπαθεί διστακτικά να επανέλθει. “Και εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Φανταστείτε αυτές τις παραλίες (σχετικό πλάνο με άδεια παραλία) γεμάτες με τουρίστες, ωστόσο οι τουρίστες ισοδυναμούν ταυτόχρονα με “φίλους και εχθρούς”, ένα δίκοπο μαχαίρι, μια οικονομική σωτηρία ή ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων”, σημειώνει ο ανταποκριτής .

Στη συνέχεια σε τρίτο σύντομο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει “Ιδανικά θα επιθυμούσαμε περισσότερους τουρίστες με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς πρέπει να το κάνει αυτό”.

Ο ανταποκριτής του CNN, υπενθυμίζοντας το τεστ που υπεβλήθη στο αεροδρόμιο, σημειώνει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θεωρεί ότι το κλειδί για την επιτυχία στον τουρισμό, είναι η εφαρμογή νέων διεθνών προτύπων όπου οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε τεστ στην πατρίδα τους, πριν την άφιξή τους (στην Ελλάδα).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)Σήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο και ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την ευρύτερη περιοχή.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο