LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2020 16:12 | Ανανέωση: 04 Μαΐου 2020 16:15

Νέες τουρκικές προκλήσεις και υπερπτήσεις

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την παρενόχληση που δέχθηκε ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ, από τουρκικά μαχητικά.

AP - Αερομαχίες - Αναχαιτήσεις

Απτόητοι συνεχίζουν οι Τούρκοι, τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα, στις 14:57 ζεύγος τουρκικών F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 27.000 πόδια και στις 14:58 δεύτερο ζευγάρι τουρκικών F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Χίου στα 24.000 πόδια.

Την ίδια στιγμή, για «κλιμάκωση της έντασης» και «δραματοποίηση» πτήσεων ρουτίνας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, ερωτηθείς για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τουρκικά μαχητικά.

Αναλυτικά ανέφερε, «Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών».

Να θυμίσουμε, ότι χθες η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν το ελικόπτερο (ΝΗ-90) που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά.

Ο υπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονται φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ. Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F16 στις 11:38 και στις 11:58 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στα 3.500 πόδια και στα 1.700 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και το Αγαθονήσι αντίστοιχα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25Επίδομα παιδιού - Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα σήμερα07:11Γάζα: Δημοσιογράφος νεκρός μετά από ισραηλινό πλήγμα06:57ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο