LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2020 18:38

Κορονοϊός - Υπέρταση: ανακοινώσεις Τσιόδρα για την επίδραση των φαρμάκων

Νέα συμπεράσματα μελετών που σχετίζονται με τη χρήση φαρμάκων για την αρτηριακή υπέρταση.

Πίεση - μέτρηση - γιατροί - υπέρταση

Τα φάρμακα για την αρτηριακή υπέρταση δεν φαίνεται να αυξάνουν την ευαισθησία στη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό ή να αυξάνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει κανείς σοβαρά με την ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον SARS-CoV-2, Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος τρεις νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Πρόκειται για θετικά νέα, όπως τόνισε, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που παίρνουν αυτά τα φάρμακα. Άλλωστε, εκτός από τα άτομα με υπέρταση, αφορούν και διαβητικούς ασθενείς, στους οποίους δίνονται για την προστασία της νεφρικής τους λειτουργίας.

Όπως εξήγησε, υπήρχε ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα πως ενδεχομένως η χρήση αυτών των φαρμάκων θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα της πρωτεΐνης, που «είναι η “πόρτα” που χρησιμοποιεί κατά κάποιον τρόπο ο ιός όταν επιτίθεται στα ανθρώπινα κύτταρα».

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι δεν υπήρξε διαφορά στην πιθανότητα νόσου ανάμεσα σε αυτούς που έπαιρναν τα φάρμακα και σε εκείνους που δεν τα έπαιρναν.

Ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, παρατηρήθηκε αύξηση των επεισοδίων αρτηριακής υπέρτασης, ενδεχομένως εξαιτίας του στρες, της λιγότερης σωματικής άσκησης ή της αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αν κάποιος παίρνει φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή ακόμη και στατίνες, πρέπει να τα συνεχίσει.

Τέλος, ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στο “πράσινο φως” που δόθηκε στις ΗΠΑ για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης σε νοσοκομειακό επίπεδο. Πρόκειται για ένα φάρμακο, που χορηγείται ενδοφλέβια, μία φορά την ημέρα για μία περίοδο 10 ημερών, σε ασθενείς με σοβαρή μορφή της νόσου.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες 15 ημέρες για την πορεία της πανδημίας. Συνέστησε σε όλους, από την Δευτέρα να εξακολουθήσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και αποστάσεων, να περιορίσουν εθελούσια τις επαφές και τις συναθροίσεις, θεωρώντας τους εαυτούς τους ως δυνητικούς φορείς του ιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθείΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Απαντώντας αργότερα στη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη είπε ότι, την "Πόρσε" του, την αγόρασε ο ίδιος, έναντι 47 χιλιάδων ευρώ, το 2019.

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτεςΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

«Η εκλογή του Υπουργού Οικονομικών της χώρας μας στην ηγεσία του Eurogroup είναι σημαντικό ορόσημο σε αυτή τη διαδρομή προόδου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:39Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29Προεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον Πιερρακάκη17:19Λίλι Κόλινς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Να κυβερνάς την Ελλάδα και μετά πηγαίνεις σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;17:09Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή16:59ΓΕΕΘΑ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Loyal Dolos 25" (Εικόνες)16:45Πάτρα - "Αποκαλύψεις": Παιδαγωγός κακοποιούσε παιδιά σε ειδικό νηπιαγωγείο - Βίντεο σοκ16:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο