LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2020 18:38

Κορονοϊός - Υπέρταση: ανακοινώσεις Τσιόδρα για την επίδραση των φαρμάκων

Νέα συμπεράσματα μελετών που σχετίζονται με τη χρήση φαρμάκων για την αρτηριακή υπέρταση.

Πίεση - μέτρηση - γιατροί - υπέρταση

Τα φάρμακα για την αρτηριακή υπέρταση δεν φαίνεται να αυξάνουν την ευαισθησία στη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό ή να αυξάνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει κανείς σοβαρά με την ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον SARS-CoV-2, Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος τρεις νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Πρόκειται για θετικά νέα, όπως τόνισε, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που παίρνουν αυτά τα φάρμακα. Άλλωστε, εκτός από τα άτομα με υπέρταση, αφορούν και διαβητικούς ασθενείς, στους οποίους δίνονται για την προστασία της νεφρικής τους λειτουργίας.

Όπως εξήγησε, υπήρχε ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα πως ενδεχομένως η χρήση αυτών των φαρμάκων θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα της πρωτεΐνης, που «είναι η “πόρτα” που χρησιμοποιεί κατά κάποιον τρόπο ο ιός όταν επιτίθεται στα ανθρώπινα κύτταρα».

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι δεν υπήρξε διαφορά στην πιθανότητα νόσου ανάμεσα σε αυτούς που έπαιρναν τα φάρμακα και σε εκείνους που δεν τα έπαιρναν.

Ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, παρατηρήθηκε αύξηση των επεισοδίων αρτηριακής υπέρτασης, ενδεχομένως εξαιτίας του στρες, της λιγότερης σωματικής άσκησης ή της αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αν κάποιος παίρνει φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή ακόμη και στατίνες, πρέπει να τα συνεχίσει.

Τέλος, ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στο “πράσινο φως” που δόθηκε στις ΗΠΑ για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης σε νοσοκομειακό επίπεδο. Πρόκειται για ένα φάρμακο, που χορηγείται ενδοφλέβια, μία φορά την ημέρα για μία περίοδο 10 ημερών, σε ασθενείς με σοβαρή μορφή της νόσου.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες 15 ημέρες για την πορεία της πανδημίας. Συνέστησε σε όλους, από την Δευτέρα να εξακολουθήσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και αποστάσεων, να περιορίσουν εθελούσια τις επαφές και τις συναθροίσεις, θεωρώντας τους εαυτούς τους ως δυνητικούς φορείς του ιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ ΝτιπάρτμεντΣήμερα 06:55 | Ειδήσεις

Η κορυφαία εκδήλωση της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον εμβληματικό Ben Franklin Room.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1Σήμερα 12:00 | Ειδήσεις

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 18.45 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότηταΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Τι σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσειςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την υπηρεσία ασύλου να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου που έχει λάβει ο Παλαιστίνιος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Συνελήφθη 16χρονος για τον ξυλοδαρμό συνομήλικού του16:13Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση Ερντογάν – Νετανιάχου15:59Ε.Ε.: Δασμοί και κυρώσεις κατά του Ισραήλ για τη Γάζα15:44Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου - Εμμανουηλίδου: Φετινό ρεκόρ και πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. 15:30Αγρίνιο: 30χρονος γρονθοκόπησε γιατρό, που προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες15:15Eurovision 2026: Η νέα διαδικασία επιλογής τραγουδιού - Πώς θα γίνει ο εθνικός τελικός;15:01Εθνική Ομάδα: Αγαπημένη πάντα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος14:46Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Διακοπή της δίκης του εν διαστάσει συζύγου του θύματος14:33Δένδιας: Δεν συνδέεται η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με το Πίρι Ρέις14:18Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης14:03ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότητα13:50Λοβέρδος: Δεν ήρθα στην ΝΔ για να πάρω, αλλά για να δώσω13:36Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τα απειλητικά μηνύματα13:23Φλόριντα: Ανήλικοι κατέστρεψαν βιβλιοθήκη σχολείου - Χιλιάδες δολάρια η ζημιά13:09Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 12:55Γκουτέρες: Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας12:40Φωτιά σε κτίριο στη Συγγρού12:27Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ12:13ΚΥΣΕΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 12:00Γερμανία – δημοσκόπηση: Η ακροδεξιά προηγείται για πρώτη φορά11:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο