LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2020 11:18

Πολύνεκρη εξέγερση σε φυλακές

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι επισκέψεις μελών των οικογενειών και άλλων οικείων των φυλακισμένων έχουν διακοπεί, κάτι που προκαλεί εντάσεις...

Εξέγερση - φυλακή - Μπογκοτά - Κολομβία

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή όταν ξέσπασε εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας, σύμφωνα τον Guardian. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται ο διευθυντής της φυλακής.

Το προσωπικό της φυλακής, την οποία φρουρεί ο στρατός, προσπάθησε να διαπραγματευθεί με τους επικεφαλής των στασιαστών. Όμως οι κρατούμενοι έγιναν βίαιοι και τραυμάτισαν τον διευθυντή της φυλακής «στον ώμο, με αιχμηρό αντικείμενο», κατά την αναφορά των ένοπλων δυνάμεων.

Η «σύγκρουση» στη φυλακή συνεχιζόταν ώρες αφότου ξέσπασε, είπε από τη δική της πλευρά η Καρολίνα Χιρόν, του Παρατηρητηρίου των Φυλακών της Βενεζουέλας, μη κυβερνητικής οργάνωσης που προασπίζεται τα δικαιώματα των εγκλείστων. Σύμφωνα με την ίδια, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν διότι υφίστανται βίαιη μεταχείριση, «δεν τους έχει επιτραπεί καμία επίσκεψη και δεν έχουν ούτε ψωμί ούτε νερό».

Σύμφωνα με τη Χιρόν, στη φυλακή αυτή συνωστίζονται 2.500 κρατούμενοι ενώ η ονομαστική της χωρητικότητα είναι 750 θέσεις. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που εξαπλώνεται και στη Βενεζουέλα, οι επισκέψεις μελών των οικογενειών και άλλων οικείων των φυλακισμένων έχουν διακοπεί. Ωστόσο, πολλοί κρατούμενοι παίρνουν τρόφιμα και φάρμακα από τα πρόσωπα που τους επισκέπτονται.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Φυλακών της Βενεζουέλας, κάπου 97 φυλακισμένοι πέθαναν πίσω από τα σίδερα στη χώρα την περασμένη χρονιά, το 70% από ασθένειες όπως είναι η φυματίωση, ελλείψει φαρμάκων και περίθαλψης. Άλλη οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων, ονόματι Una Ventana a la libertad («Ένα παράθυρο στην ελευθερία»), κάνει λόγο για 192 θανάτους σε κελιά αστυνομικών τμημάτων, ελλείψει θέσεων στις φυλακές. Οι αρχές της Βενεζουέλας διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις φυλακές της χώρας της Λατινικής Αμερικής, που γνωρίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο