LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2020 11:18

Πολύνεκρη εξέγερση σε φυλακές

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι επισκέψεις μελών των οικογενειών και άλλων οικείων των φυλακισμένων έχουν διακοπεί, κάτι που προκαλεί εντάσεις...

Εξέγερση - φυλακή - Μπογκοτά - Κολομβία

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή όταν ξέσπασε εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας, σύμφωνα τον Guardian. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται ο διευθυντής της φυλακής.

Το προσωπικό της φυλακής, την οποία φρουρεί ο στρατός, προσπάθησε να διαπραγματευθεί με τους επικεφαλής των στασιαστών. Όμως οι κρατούμενοι έγιναν βίαιοι και τραυμάτισαν τον διευθυντή της φυλακής «στον ώμο, με αιχμηρό αντικείμενο», κατά την αναφορά των ένοπλων δυνάμεων.

Η «σύγκρουση» στη φυλακή συνεχιζόταν ώρες αφότου ξέσπασε, είπε από τη δική της πλευρά η Καρολίνα Χιρόν, του Παρατηρητηρίου των Φυλακών της Βενεζουέλας, μη κυβερνητικής οργάνωσης που προασπίζεται τα δικαιώματα των εγκλείστων. Σύμφωνα με την ίδια, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν διότι υφίστανται βίαιη μεταχείριση, «δεν τους έχει επιτραπεί καμία επίσκεψη και δεν έχουν ούτε ψωμί ούτε νερό».

Σύμφωνα με τη Χιρόν, στη φυλακή αυτή συνωστίζονται 2.500 κρατούμενοι ενώ η ονομαστική της χωρητικότητα είναι 750 θέσεις. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που εξαπλώνεται και στη Βενεζουέλα, οι επισκέψεις μελών των οικογενειών και άλλων οικείων των φυλακισμένων έχουν διακοπεί. Ωστόσο, πολλοί κρατούμενοι παίρνουν τρόφιμα και φάρμακα από τα πρόσωπα που τους επισκέπτονται.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Φυλακών της Βενεζουέλας, κάπου 97 φυλακισμένοι πέθαναν πίσω από τα σίδερα στη χώρα την περασμένη χρονιά, το 70% από ασθένειες όπως είναι η φυματίωση, ελλείψει φαρμάκων και περίθαλψης. Άλλη οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων, ονόματι Una Ventana a la libertad («Ένα παράθυρο στην ελευθερία»), κάνει λόγο για 192 θανάτους σε κελιά αστυνομικών τμημάτων, ελλείψει θέσεων στις φυλακές. Οι αρχές της Βενεζουέλας διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις φυλακές της χώρας της Λατινικής Αμερικής, που γνωρίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο