LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2020 09:07

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: αυξημένα μέτρα υγιεινής στα σχολεία – κλειστά τα κυλικεία

Τι είπε η Υπ. Παιδείας για τις συνέπειες στα παιδιά από το κλείσιμο των σχολείων, την κάλυψη της ύλης και την χρήση μάσκας.

Κεραμέως - Καλημέρα Ελλάδα

«Από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις», είπε η Υπ. Παιδείας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο και την επαναλειτουργία τους, σταδιακά από τον Μάιο. 

«Στο τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορονοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως. 

Όπως επεσήμανε η Υπ. Παιδείας, «πήραμε νωρίς μέτρα και σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας» 

«Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η διαδικασία είναι πιο έντονη, άρα είναι ένας πλήρης μήνας μαθημάτων», είπε η Νίκη Κεραμέως, αντικρούοντας τα επιχειρήματα που διατύπωσε λίγο νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι η πρόοδος των μαθημάτων θα είναι ελάχιστη και ουσιαστικά δυσανάλογο όφελος σε σχέση με την επικινδυνότητα που ενέχει το άνοιγμα των σχολείων. 

Η Υπ. Παιδείας είπε ακόμη ότι «υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων. Ακόμη, ότι με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση όλων για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται. 

Αναφορικά με την χρήση μάσκας από μαθητές, επανέλαβε μια σειρά λόγων για την οποία θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

«Είναι καθοριστικός αυτό ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από την Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα. Τον Σεπτέμβριο, που θα είναι και πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, τι θα οδηγήσει τους γονείς να είναι πιο ήσυχοι», είπε η κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας αναφορές ότι θα υπάρξει μεγάλο πλήθος γονέων που θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι και εκτός σχολείου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματαΣήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, περίπου 6 στους 10 καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, με βασική στόχευση την κάλυψη προσωπικών και οικογενειακών αναγκών.

Τι καιρό θα κάνει τη ΔευτέραΧθες 14:35 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο ΜαξίμουΧθες 19:48 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 ατόμα η κάθε μία.

Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη ΔευτέραΧθες 20:44 | Ειδήσεις

Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί από τις κατά τόπους δημοτικές Άρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή06:52Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο