LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2020 07:41

Κορονοϊός: διαδηλωτές μπήκαν με όπλα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν...

Ένοπλοι - διαδήλωση - Καπιτώλιο - Μίσιγκαν - κορονοϊιός

Διαδηλωτές, αρκετοί εξ αυτών οπλισμένοι, μπήκαν στο Καπιτώλιο της αμερικανικής πολιτείας Μίσιγκαν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών, για να απαιτήσουν χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που παραμένουν σε εφαρμογή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεκάδες διαδηλωτές, αρκετοί εφοδιασμένοι με τουφέκια, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Αρκετοί φώναξαν όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.

«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε η τοπική πολιτικός.

Ένοπλοι - διαδήλωση - Καπιτώλιο - Μίσιγκαν - κορονοϊιός

Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού με φωτομοντάζ που μετατρέπει τη δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ στον Αδόλφο Χίτλερ. Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την κινητοποίηση της Πέμπτης, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση». Η αστυνομία εξήγησε στο NBC News ότι είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά τον Απρίλιο που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Παρά τις διαδηλώσεις πάντως, η διαχείριση της κρίσης από την κυβερνήτρια Γουίτμερ χαίρει γενικής αποδοχής, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελευθέριος Βενιζέλος: Κατασχέθηκε μισός τόνος ναρκωτικών από την ΑΑΔΕ 10:28Ζελένσκι: Η άρνηση της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός περιπλέκει τα πράγματα10:14Χανιά: Αναστάτωση στο Κουμ Καπί – Αυτοκίνητο μπήκε σε πεζόδρομο (εικόνες)10:00ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:46Ενδοοικογενειακή βία - Χανιά: Μαχαίρωσε με μανία τη σύντροφο του09:32Κέρκυρα: Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τουρίστα από δύσβατο σημείο (εικόνες)09:19Βέροια: Δεκάδες κάτοικοι ζητούν να σταματήσει η πυρανίχνευση με drone στο Σέλι09:05Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Αυγούστου08:51Εύβοια: Φωτιά σε δασική έκταση στα Μεσοχώρια08:37Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας στα Εννιάμερα της Παναγίας08:23Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:09Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο μόνο εφόσον τους απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση23:59Ατρόμητος: Φιλικό με πολλά νεύρα και ήττα από τη Λάτσιο23:50Ο Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφών23:40Παγκόσμιο Νέων Γυναικών: Χάλκινη η εθνική23:26Σάλος με προπονητή που τράβηξε τα μαλλιά αθλήτριας, επειδή έχασε η ομάδα στον αγώνα (βίντεο)23:12Diamond League Σιλεσία: Δεύτερος ο Καραλής με επίδοση στα 6.00μ. για 10η φορά22:57Αλάσκα: Προπαρασκευαστικά έγγραφα για το τετ-α-τετ Τραμπ – Πούτιν βρέθηκαν σε εκτυπωτή στο Άνκορατζ22:43Ρωσία: Λεωφορείο ανετράπη λόγω ομίχλης (βίντεο)22:28Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζει22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο