LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2020 16:49 | Ανανέωση: 30 Απριλίου 2020 17:04

Κορονοϊός - Βουλή: “Μάχη” για την “επόμενη ημέρα” μετά το lockdown

Εφ’ολης της ύλης σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή με μομφές και "καρφιά". Τι είπαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. 

AP - Κορονοϊός - μέτρα

Εφ’ολης της ύλης σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με μομφές να εκτοξεύονται πίσω από το πλεξιγκλας, που απολυμαινόταν διαρκώς. «Λεφτόδεντρα» που μαράθηκαν το 2015 και η ελληνική εκδοχή του «ορμπανισμού» έδωσαν τον τόνο της μονομαχίας.

«Η Αντιπολίτευση προτείνει: «Ξοδέψτε», χωρίς να λέει πότε και για ποιους. Αυτό το οποίο κάνετε είναι να ποτίζετε ένα φυτό που δεν υπάρχει πλέον, γιατί το «λεφτόδεντρο» μαράθηκε οριστικά το 2015. Και όσο λίπασμα και αν θέλετε να του προσθέσετε, δεν πρόκειται να πετάξει πάλι βλαστάρι», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Πρωθυπουργός

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη σε αυτές τις συνόδους με τηλεδιάσκεψη όταν όλοι οι ηγέτες του Νότου απαιτούν να δοθούν χρήμα στην αγορά, απαιτούν να γίνει πράξη αυτό που λέει η Λαγκαρντ για 1 τρις, εσείς τους λέτε δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα;», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το “μαξιλάρι” 

«Δημιουργήθηκε μάλλον για να αποκοιμηθεί πάνω του η κοινή γνώμη. Διότι έτσι βαπτίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση τι; Το Δημόσιο Ταμείο, μαζί με τα 15,7 δισεκατομμύρια τα οποία όμως πρέπει και μένουν παγωμένα ως ενέχυρο. Το ερώτημα, λοιπόν, το οποίο τίθεται, είναι αν μας ζητούν στην ουσία να ακουμπήσουμε και αυτό το δεσμευμένο απόθεμα. Και τι θα σήμαινε αυτό για την επόμενη μέρα και για την πιθανότητα η χώρα μας να ξαναβρεθεί σε ένα αυστηρό πρόγραμμα επιτήρησης;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «θα φτάσει ο Σεπτέμβρης και θα βρισκόμαστε με χιλιάδες λουκέτα, χιλιάδες ανέργους και με ύφεση,που δεν ξαναείδαμε από το 2008 και δε θα έχουμε και μαξιλάρι. Αυτό θα είναι δικό σας έργο. Βγαίνει ο κ. Στουρναρας προχθές και λέει μην ανησυχείτε, 4% θα είναι η ύφεση, αν είναι κ. Μητσοτάκη 4% σας το χαρίζω, ότι γράψει όμως πάνω το κοντέρ θα είναι η ύφεση του κ. Μητσοτάκη, με την υπογραφή σας.» 

Μητσοτάκης - Βουλή

"Όχι στην τοξικότητα" 

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «είναι μία εθνική κατάκτηση η οποία δεν έχει κομματικό χρώμα. Την πιστώνεται όλη η χώρα. Την πιστωνόμαστε όλοι μαζί. Και θα είναι μεγάλη κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα, καθώς επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς αντιπαράθεσης, να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας η τοξικότητα του παρελθόντος να αμφισβητήσει αυτήν την εθνική ενότητα».

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας το χαρακτήρισε «ευκαιρία για να εγκαταστήστε ένα αντιδημοκρατικό, πανταχού παρόν, ανεξέλεγκτο και επικίνδυνα αλαζονικό και ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας. Το οποίο, είναι κοινό μυστικά πια, ότι έχει όχι απλώς κομματικές αναφορές, αλλά και απευθείας αναφορές στο πρόσωπο σας. Κι αυτή, πολύ φοβάμαι, είναι η ελληνική εκδοχή του Ορμπανισμού, κύριε Μητσοτάκη».

«Φαντάζομαι έχετε ακούσει ψιθύρους κοινωνία, τι θα γινόταν “αν”, ευτυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ», είπε δεικτικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Η κόντρα συνεχίστηκε και για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. «Γιατί ο Βρούτσης είναι στη θέση του με οσμή σκανδάλου. Ποιο μήνυμα στέλνετε στους υπουργούς :κάντε δουλίτσες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό να απαντά πως «το πρόγραμμα δεν προσέφερε ποιοτική τηλεκατάρτιση. Την αγορά των ΚΕΚ την βρήκαμε, δίνατε και εσείς πολλά λεφτά, αν υπάρχει υποψία σκανδάλου βαρύνει εσάς». 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Βουλή

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό να επιβληθεί διατίμηση στις μάσκες, ώστε να είναι λελογισμένο το κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Γεννηματά: η επόμενη μέρα θα κριθεί κι από την αποτελεσματικότητα του κράτους 

Η επόμενη ημέρα, εξαρτάται από την προσωπική ευθύνη αλλά και την αποτελεσματικότητα του Κράτους είπε στην τοποθέτηση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως «χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς περισσότερα τεστ και κινητές ομάδες πρωτοβάθμιας που έχουμε εισηγηθεί εδώ και μήνες, χωρίς αυτά, η άρση των μέτρων γίνεται μια επικίνδυνη άσκηση». 

Φώφη Γεννηματά - Βουλή

Τόνισε πως είναι «αδιανόητο να αλλάξουμε στρατηγική τώρα στην πράξη», υιοθετώντας, όπως είπε, πρακτικές τύπου Τζόνσον περί ανοσίας της αγέλης, ενώ αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, το χαρακτήρισε «ρίσκο», συμπληρώνοντας «Τουλάχιστον φροντίστε να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς». 

Κουτσούμπας: τα εργασιακά δικαιώματα δέχθηκαν συντριπτικό πλήγμα 

"Όταν το ΚΚΕ μιλάει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, λέτε ότι αυτά δεν είναι ρεαλιστικά, όμως τα ζήσαμε τα δικά σας τα ρεαλιστικά και οι αντοχές κάποτε τελειώνουν και μετατρέπονται σε αγωνιστικό πείσμα αντίστασης και ριζικών αλλαγών", τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Δημήτρης Κουτσούμπας - Βουλή

Ανέφερε πως "ό,τι κερδήθηκε στην πανδημία έγινε με τις θυσίες πρώτα από όλα του λαού, τονίζοντας ότι η ατομική ευθύνη πρέπει να ακουμπά σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων". Για τα εργασιακά δικαιώματα τόνισε πως "η άρση της καραντίνας θα δείξει ότι έχουν δεχθεί συντριπτικό πλήγμα" και έκανε λόγο για "προκλητική στήριξη της μεγάλης εργοδοσίας", ενώ σημείωσε ότι "η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει για δήθεν πρωτοφανή μέτρα στήριξης των εργαζομένων. "

Ο Βελόπουλος ζητάει αναστολή των πλειστηριασμών για έναν χρόνο 

Αναστολή των πλειστηριασμών για έναν χρόνο και όχι για τρεις μήνες που προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στην ομιλία του, στη συζήτηση στη Βουλή, συμφώνησε με την εκτίμηση του πρωθυπουργού πως «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» και διερωτήθηκε πώς θα γλιτώσει τον πλειστηριασμό κάποιος που σήμερα αδυνατεί να καταβάλει τη δόση του δανείου του.
Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην εκκλησία, λέγοντας πως κατά την άποψή της «ο κορωνοϊός μεταφέρεται με τον ψάλτη, όχι όμως και με την Πρωτοψάλτη».

Βαρουφάκης: Τα ευρωομόλογο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε μια μνημονιακή λιτότητα 

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 για τους χειρισμούς της αναφορικά με την πανδημία. «Σε μια περίοδο απειλής του ελληνισμού, πολύ σημαντική μια συζήτηση σαν τη σημερινή. Δυστυχώς ο κ. πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά σε σχέδιο εξόδου από την κρίση. Κάνατε μια ομιλία που αντιστοιχεί σε ομιλία προεκλογικής περιόδου», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Τόνισε ακόμα: «Απορρίψατε την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας της Βουλής, αντί για αυτή τη διαδικασία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν είχατε κανένα λόγο να το κάνετε». Αναφερόμενος στην έκδοση ευρωομολόγου ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως αυτό «ήταν ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε μια μνημονιακή λιτότητα που θα μας επιβληθεί».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο