LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2020 12:39

Μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών!

Οι διασώστες υποχρεώθηκαν να ξεγεννήσουν τη μητέρα πάνω στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες.

Φουερτεβεντούρα - ναυάγιο - μωρό

Ένα μωρό γεννήθηκε χθες Τρίτη το βράδυ στη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης 35 μεταναστών που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά του ισπανικού νησιού Φουερτεβεντούρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων των Κανάριων Νησιών.

Χθες το βράδυ “η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων μετέφερε στο Πουέρτο ντελ Ροσάριο τους 35 επιβαίνοντες σε ένα πλοιάριο το οποίο εντοπίστηκε 37 ναυτικά μίλια από τη Φουερταβεντούρα”, επεσήμανε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Υγειονομικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες, ανάμεσά τους “ένα βρέφος το οποίο γεννήθηκε στη διάρκεια της μεταφοράς τους προς την προκυμαία”, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Το νεογέννητο, η μητέρα του καθώς και μία ακόμη γυναίκα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η Φουερταβεντούρα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κανάριων Νησιών, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Μαρόκο.

Από την αρχή του έτους και ως τις 15 Απριλίου ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ισπανία μέσω της χερσαίας ή της θαλάσσιας οδού μειώθηκε κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, από 7.516 πέρυσι σε 6.028 φέτος.

Αντίθετα, οι αφίξεις μεταναστών μέσω θαλάσσης στα Κανάρια Νησιά έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί: 1.781 έχουν καταγραφεί φέτος από την έναρξη της χρονιάς, έναντι 181 πέρυσι την ίδια περίοδο.

Φουερτεβεντούρα - ναυάγιο - μωρό

Ο αριθμός των πλοίων που αναχώρησαν από την Αφρική και έφτασαν στα Κανάρια Νησιά έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, περνώντας από τα 20 στα 61.

Η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού στις 14 Μαρτίου, έκλεισε τα σύνορά της και έθεσε σε καραντίνα τους πολίτες εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού που έχει κοστίσει τη ζωή σχεδόν σε 24.000 ανθρώπους στη χώρα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και η Πρωτομαγιά.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο