LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2020 08:31

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Αλλαγές στην Άδεια Ειδικού Σκοπού και τριπλό ωράριο στο Δημόσιο

Τι διευκρίνισε ο Υπ. Εσωτερικών για τις μάσκες και το πρόστιμο των 150 ευρώ, τις μετακινήσεις μεταξύ νομών, τις παιδικές χαρές, τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς.

Τάκης Θεοδωρικάκος - Καλημέρα Ελλάδα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, «από την Δευτέρα περνάμε σε ένα επόμενο στάδιο, που κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που γνωρίζαμε πριν τον κορονοϊό».

Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, όταν είναι επιβεβλημένο, ο Υπ. Εσωτερικών είπε ότι «η μάσκα είναι απαραίτητη στους χώρους, όπου αναπτύσσεται συγχρωτισμός. Δεν νομίζω ότι θα μπει κάποιος στο λεωφορείο ή το μετρό και δεν θα βάλει την μάσκα, διότι θα κινδυνεύει ο ίδιος και οι γύρω του. Όπως και στο προηγούμενο διάστημα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που παράβαιναν τους όρους, έτσι πιστεύω ότι και οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι πρέπει να φοράμε μάσκα».

«Ήταν και είναι και ένα μάθημα για όλους μας ότι σε προϊόντα που αφορούν και την Πολιτική Προστασίας πρέπει να υπάρχει αυτάρκεια στην χώρα, όπως οι μάσκες, για αυτό υπάρχουν πλέον και μονάδες στην Ελλάδα που παράγουν μάσκες. Η ζήτηση είναι δεδομένη, θα υπάρχει και έλεγχος από το υπ. Οικονομικών για να αντιμετωπιστούν κρούσματα αισχροκέρδειας», προσέθεσε ο ΥΠΕΣ.

Σε ότι αφορά την Άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών,  ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η Άδεια Ειδικού Σκοπού τερματίζεται στις 18 Μαΐου, οπότε ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια», σημειώνοντας ότι αυτό αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, εκτιμώντας ότι είναι αυτονόητο να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00, ενώ ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων εργάζονται μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό είναι κάτι που θα στηρίξουμε για να συνεχιστεί. Μάλιστα, μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση», προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Από τις 4 έως τις 18 Μαΐου, οι μετακινήσεις επιτρέπονται εντός των ορίων των νομών, διευκρίνισε ο Υπ. Εσωτερικών, λέγοντας ενδεικτικά ότι πχ. θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, περιλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα.

Τέλος, όπως σημείωσε, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ παραμένουν εκτός λειτουργίας, αναφέροντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σταδιακά και ότι τα θέματα επανεξετάζονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι δεν έχει εκλείψει η απειλή της πανδημίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)Σήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο και ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την ευρύτερη περιοχή.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο