LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2020 08:29

Ρωσική Εκκλησία: Το ψηφιδωτό του Πούτιν να τοποθετηθεί δίπλα σε εκείνο του Στάλιν

Τι δήλωσε o πρόεδρος του τμήματος της Ιεράς Συνόδου που είναι αρμόδιο για την συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η απάντηση του Κρεμλίνου.

AP - Πούτιν - Στάλιν

Το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων επί θεμάτων εκκλησιαστικής τέχνης, αρχιτεκτονικής και αναπαλαίωσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού θεώρησε ότι η απεικόνιση με την μορφή ψηφιδωτού του Ιωσήφ Στάλιν έχει θέση στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα αποφασίσει αν στις ψηφιδωτές αυτές απεικονίσεις συμπεριληφθεί και αυτή του πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εφόσον φυσικά ο ίδιος δώσει την συγκατάθεση του. 

Την πρόθεση αυτή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, έκανε γνωστή με δήλωση του στο πρακτορείο TASS o πρόεδρος του τμήματος της Ιεράς Συνόδου που είναι αρμόδιο για την συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα θεσμικά όργανα του Πατριαρχείου της Μόσχας, επίσκοπος Κλίνσκι Στεφάν (κατά κόσμο Πριβάλοφ). 

«Το καλλιτεχνικό συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει. Νομίζω ότι θα αποφασίσει σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου», δήλωσε ο επίσκοπος Στεφάν. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει χθες ότι ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει για το ψηφιδωτό στο οποίο απεικονίζεται, αλλά θεωρεί ότι προς το παρόν είναι νωρίς να το αξιολογήσει. 

Ναός - Στάλιν - Ρωσία

Στο μεταξύ στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται τμήματα του εσωτερικού διάκοσμου του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και τμήματα του ψηφιδωτού με την απεικόνιση του Πούτιν καθώς και μιας σειράς ηγετών της σύγχρονης Ρωσίας μεταξύ των οποίων και του Ιωσήφ Στάλιν. 

Ο κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αναγείρεται προς τιμήν της 75ης επετείου της επετείου της Νίκης του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, στο πάρκο «Πατριώτης» που βρίσκεται σε προάστειο της Μόσχας. Το κωδωνοστάσιο του έχει ύψος 75 μέτρα και το μήκος της γκαλερί που έχει τίτλο « Ο δρόμος της μνήμης» στην οποία θα απεικονίζονται οι μέρες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) έχει μήκος 1418 μέτρα. Στον κεντρικό τρούλο του ναού θα υπάρχει η μεγαλύτερη ψηφιδωτή απεικόνιση του Χριστού. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέσβος: Προσαγωγή 55χρονου για εμπρησμούς15:24Φοιτητικό ρεύμα: Πώς να επιλέξω το κατάλληλο πρόγραμμα;15:10Ρωσία - Ουκρανία: Η Βέρνη θα προσφέρει ασυλία στον Πούτιν, αν "έρθει για μια ειρηνευτική διάσκεψη", λέει ο Ελβετός ΥΠΕΞ14:56Ταυτοποιήθηκαν τρεις οπαδοί για επίθεση σε φίλαθλο σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης14:42Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:28Ισπανία: Οι πυρκαγιές έκαψαν επιπλέον 300.000 στρέμματα σε ένα 24ωρο14:14Αιτωλικό: Ανήλικοι εντοπίστηκαν μεθυσμένοι σε παγκάκι - Συνελήφθησαν οι γονείς14:00Πέλλα: Σκοτώθηκε 30χρονος πέφτοντας από τρακτέρ13:45Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στον δράστη της άγριας επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος της 47χρονης γυναίκας13:31Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 13:17Τένις: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη κέρδισαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη13:02Πού θα συναντηθούν Πούτιν – Ζελένσκι 12:48Θάσος: Νεαρός λουόμενος πνίγηκε στη θάλασσα12:32Χαλάνδρι: Στην Ευελπίδων ο 28χρονος δράστης που μαχαίρωσε θανάσιμα τη 47χρονη 12:17Σύλληψη 55χρονου για εμπρησμό στην Πάρνηθα το 200512:02Σέρρες: Συνελήφθη παράτυπος μετανάστης που είχε αποδράσει από κλειστή δομή 11:46Προσωπικός αριθμός: Αρχίζει η αυτόματη απόδοση του11:31Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας - Συνάντηση με Γεραπετρίτη11:17Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!11:01Συμμετοχή Κ. Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία10:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο