LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2020 14:38

Αμφίπολη: Επίσπευση των έργων στον αρχαιολογικό χώρο (εικόνες)

Τηλεδιάσκεψη για την πορεία των έργων ζήτησε η Υπουργός Πολιτισμού. Η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου.

Αρχαιολογικός χώρος - Αμφίπολη

«Να επισπευσθούν, χωρίς καμία καθυστέρηση τα άμεσα έργα, οι χωματουργικές εργασίες και η ανάθεση της στατικής και γεωτεχνικής μελέτης του μνημείου, στην Αμφίπολη» ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρουσία του γ.γ. Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στην τηλεδιάσκεψη που έκανε για τον έλεγχο της προόδου των εργασιών στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η κ. Μενδώνη τόνισε στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ: «Πρέπει να προχωρήσετε ταχύτατα στις αναγκαίες εργασίες αντιστήριξης, καθώς και στα έργα για προστασία από όμβρια ύδατα, τη στατική και γεωστατική μελέτη στον περίβολο του μνημείου Μνημείων και να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες στα λίθινα στοιχεία, στη θύρα και στα φτερά των Σφιγγών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός σημείωσε ότι «αυτό το τμήμα των ερευνών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για το ΥΠΠΟΑ επειδή ενέχει καινοτόμα στοιχεία και ο χαρακτήρας του είναι πειραματικός αφού επιχειρούμε να αποτυπωθούν τα κινητά και ακίνητα ευρήματα με τεχνολογία laser scanner, για ασφαλή και έγκυρη τεκμηρίωση, ενώ στη γεωλογική-γεωμορφολογική μελέτη της ευρύτερης περιοχής του λόφου Καστά και του Λόφου 133 προγραμματίζεται η χρήση της μεθόδου LIDAR». Επίσης, όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες πεδίου, με σωστικό καθαρισμό. Η Υπουργός δήλωσε ότι οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται στην πρώτη ζώνη θα κηρυχθούν άμεσα προς απαλλοτρίωση και η δαπάνη θα καλυφθεί από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Αρχαιολογικός χώρος - Αμφίπολη

«Στην Χριστιανική Ακρόπολη της Αμφίπολης», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των διαγωνισμών για την ανάδειξη των Παλαιοχριστιανικών βασιλικών. Το ποσοστό απορρόφησης φτάνει σχεδόν στο 70%. Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020», με επικεφαλής την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες αποψιλώσεις, καθώς και η χάραξη του συνόλου των διαδρομών. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή των διαδρομών και, πιο συγκεκριμένα, έχουν διαστρωθεί όλες οι διαδρομές στην Ακρόπολη, τα γεωυφάσματα και οι γεωκυψέλες, καθώς και η πλήρωση των γεωκυψελών με αδρανή υλικά. Δρομολογούνται άμεσα οι σχετικές ενέργειες για τις λοιπές απαραίτητες προμήθειες για την εκτέλεση του έργου».

Αρχαιολογικός χώρος - Αμφίπολη

«Συγκεκριμένα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «έχει γίνει η επιλογή του εικονογραφικού υλικού για το σύνολο των πινακίδων που θα κατασκευαστούν και θα τοποθετηθούν στον αρχαιολογικό χώρο. Εντός των προσεχών ημερών υπογράφονται οι συμβάσεις για την προμήθεια μικρών καθιστικών, μεταλλικών κάδων και μεταλλικών στοιχείων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη κατασκευή δύο ραμποκλιμάκων, οι οποίες θα διευκολύνουν την πρόσβαση των επισκεπτών στον κυκλικό προμαχώνα που είναι πλησίον του Μουσείου της Αμφίπολης».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο