LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2020 10:49

Θεοδωρικάκος: Η απάντηση στην ύφεση πρέπει να είναι εθνική και ευρωπαϊκή

Ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε την αντιπολίτευση "να συμβάλλει με όρους συνεννόησης και αλληλεγγύης", σημειώνοντας ότι "δεν είναι ώρα για παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις"

απαγόρευση κυκλοφορίας - άδειοι δρόμοι - κορονοϊός

Την ανάγκη συμβολής του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις τύπου 2012 και 2015, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει τις δικές της ιδεολογικές και πολιτικές υπερβάσεις, ανάλογες με εκείνες που έκανε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η Ελλάδα «με την ενότητα, την αλληλεγγύη και την πειθαρχία πετύχαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα», τονίζοντας ότι «το πρώτο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των ανθρώπων».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα θα πληγεί από υφεσιακά κύματα και έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ με τους 26 εκατομμύρια επί πλέον ανέργους μέσα σε 50 ημέρες. Στην ύφεση, όπως σημείωσε, «η απάντηση πρέπει να είναι και εθνική και ευρωπαϊκή. Ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη στην Ευρώπη και σε όλα τα διεθνή fora προκειμένου εξασφαλισθούν πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης για την ευρωπαϊκή οικονομία και φυσικά και για τη δική μας οικονομία, ιδίως για τις επιχειρήσεις. Το σχέδιο της κυβέρνησης αυτό το δύσκολο δίμηνο ήταν να στηρίξει τις θέσεις εργασίας. Αυτό θα συνεχίσει να είναι».

Σε αυτήν την προσπάθεια ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την αντιπολίτευση να συμβάλλει με θετικές προτάσεις: «Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να συμβάλλει με όρους συνεννόησης και αλληλεγγύης. Δεν είναι η στιγμή για παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν είναι η στιγμή για επιστροφή στις λογικές του 2012 και του 2015, σε λαϊκισμούς, δημαγωγίες και ανεύθυνες καταστάσεις. Θα πρέπει να συνεννοηθούμε για να πάμε παρακάτω γιατί η κατάσταση στην οικονομία θα είναι δύσκολη».

Για την κριτική της αντιπολίτευσης και την πρόβλεψη ότι το επόμενο διάστημα θα πάμε σε σκληρή αντιπαράθεση, απάντησε: «Δεν είναι το καλύτερο που θα κάνουμε σε αυτή τη χώρα να πάμε σε καταστάσεις σφοδρής αντιπαράθεσης, όπως την περιγράψατε. Εάν κάτι μας δίδαξε η κρίση του κορωνοϊού, είναι ότι τα καταφέραμε γιατί δείξαμε ενότητα. Αλληλεγγύη, συνεννόηση, αλληλοϋποστήριξη, πάρθηκαν πολύ έγκαιρα οι αποφάσεις και μπήκε πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή. Ο πρωθυπουργός έκανε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές υπερβάσεις, ας κάνουν και οι υπόλοιποι υπερβάσεις και ας ενώσουμε, όλοι μαζί, τις προσπάθειές μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση δεν έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κάνει την κριτική της όπου και όπως πρέπει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά στο πλαίσιο πάντα της λογικής».

Για τη συμβολή του υπουργείου Εσωτερικών στην αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από το πρόγραμμα έργων «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται από κοινού με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Το πρόγραμμα είναι ύψους 2,5 δισ. ευρώ και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από τα έργα που θα υλοποιήσει. «Είναι μια συμβολή σε αυτό που είναι ζητούμενο, στο να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία, να ξαναγίνει ισχυρή. Να δώσει θέσεις απασχόλησης και εισόδημα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους. Όλοι πρέπει να κρινόμαστε από τα έργα μας και όχι από τα λόγια», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με την επόμενη μέρα στο χώρο του δημοσίου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο δημόσιος τομέας αποδείχθηκε αυτό το δίμηνο ότι μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά, να αλλάξει, να κάνει πιο ψηφιακές τις υπηρεσίες του και να εξυπηρετεί τον κόσμο χωρίς πολλή γραφειοκρατία. Και σε αυτό θέλουμε τις θετικές απόψεις και τη συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών «το δημόσιο θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί μέχρι τώρα, χωρίς μεγάλες μεταβολές, γιατί έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η τηλεργασία». Όπως ανακοίνωσε, μέσα στον Μάιο θα γίνει πράξη η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την ιεραρχία του δημοσίου που θα αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία. Ο κ. Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συζητείται και η σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο στις υπηρεσίες τους, για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει τις οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα των σχολείων, γιατί αυτές θα συμπαρασύρουν και τις αποφάσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού, οι οποίες δίνονται στους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο και έχουν παιδιά έως 15 ετών.

Επανέλαβε, τέλος, ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή. Δεν θα είναι επιστροφή σε αυτό που ζούσαμε πριν έλθει στη ζωή μας ο κορωνοϊός. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους. Πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια όσα μας εισηγούνται οι ειδικοί». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Καραϊβάζ: οι έρευνες, τα κλεμμένα σκούτερ και η διαδρομή των εκτελεστώνΧθες 17:36 | Ειδήσεις

Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Πως έδρασε ο εκτελεστής του Καραΐβάζ και τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση. Στο "μικροσκόπιο" το κινητό, ο υπολογιστής και το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.

Κορονοϊός: “έκρηξη” στους θανάτους και 1606 νέα κρούσματα την ΔευτέραΧθες 17:24 | Ειδήσεις

Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Εκατοντάδες οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Ασέλγεια από τρεις άνδρες καταγγέλλει νεαρήΧθες 23:16 | Ειδήσεις

Έναν εφιάλτη καταγγέλλει ότι έζησε, επί τρεις ώρες, στα χέρια αγνώστων η 29χρονη κοπέλα. Πώς την παρέσυραν στην ερημιά.

AstraZeneca: Πέθανε γυναίκα πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμόΧθες 23:31 | Ειδήσεις

«Νίκησε τρεις φορές τον καρκίνο και έφυγε από ένα εμβόλιο», ξεσπά ο γιος της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο εδώλιο κληρικός για βιασμό23:59Η πρώτη αστροναύτης αραβικής καταγωγής23:53Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη είναι δεσμευμένες στο τουρκολιβυκό μνημόνιο23:48AstraZeneca: Πέθανε γυναίκα πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό23:40Γιώργος Μπαλταδώρος: Το συγκινητικό βίντεο για τον αδικοχαμένο Σμηναγό23:33Ποια είναι η κατάλληλη μουσική για να γυμναστείς αποδοτικότερα23:26Ασέλγεια από τρεις άνδρες καταγγέλλει νεαρή23:17Μαράια Κάρεϊ: Πως ευχήθηκε στον σύντροφό της χρόνια πολλά23:08Κορονοϊός - Μόσιαλος: η βουδεσονίδη το νέο μας “όπλο”23:00Ηλικιωμένη καταγγέλλει κλοπή μαμούθ - έχασε χιλιάδες ευρώ και λίρες!22:52Το “σύνδρομο της παραίτησης”: Η νέα μορφή κατάθλιψης που αφορά παιδιά22:43Δένδιας από Βεγγάζη: Είμαστε στη διάθεση της Λιβύης για συμφωνία στις θαλάσσιες ζώνες μας22:34Κορονοϊός - εμβόλιο “Takis”: οι ελπίδες που γεννά και η ελληνική ονομασία του 22:25Φαίη Σκορδά: Το σχόλιο που της έκανε ο γιος της για την εξωτερική της εμφάνιση22:16ΕΛΑΣ: το χιουμοριστικό βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο22:10Ζενίτ - Παναθηναϊκός: Διασυρμός για το “τριφύλλι”22:03Τροχαίο σοκ στα Ψαχνά: μωρό ανάμεσα στους τραυματίες21:52“Διπλό” σωτηρίας για την Λαμία21:41Πρίγκιπας Φίλιππος - Νταϊάνα: Η σχέση που ανέπτυξαν και η κρυφή αλληλογραφία τους21:29Η απάντηση του ΚΕΘΕΑ για τους “τίτλους τέλους”21:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο