LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2020 09:30 | Ανανέωση: 27 Απριλίου 2020 10:22

Κατά της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Τους λόγους για τους οποίους τίθεται σε κίνδυνο η υγεία δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων εξηγεί η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. 

Δικαστήριο

Την άμεση ανάκληση των διατάξεων για την επανεκκίνηση των δικαστηρίων, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων, ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Για μία ακόμα φορά μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια χωρίς να ζητήσει τη γνώμη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Οι διατάξεις της Δ1α/ΓΠ.οικ.26804 ΚΥΑ ‘‘Επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 28.4.2020 έως και 15.5.2020’’ (ΦΕΚ 1588 Β΄/25.4.2020) με τις οποίες ορίζεται ότι από 6 Μαΐου θα εκδικάζονται οι υποθέσεις (ακυρωτικές και ουσίας) για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους κοινή ή ξεχωριστή δήλωση περί παράστασης χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο κατά τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 33 του π.δ. 18/1989 ή στην παρ. 2 του άρθρου 133 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας κατά περίπτωση, οι δε λοιπές υποθέσεις θα αναβάλλονται από το δικαστήριο σε επόμενη δικάσιμο, δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων. Τούτο διότι στις έδρες των ακροατηρίων των διοικητικών δικαστηρίων της Χώρας δεν μπορεί, λόγω ανεπάρκειας χώρου, να τηρηθεί η υγειονομική απαίτηση της τήρησης απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων (δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων) 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστο. Εξάλλου, αμφιβάλλουμε εάν είναι εφικτό να τηρηθεί και στο ακροατήριο η υγειονομική απαίτηση της φυσικής παρουσίας ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ., καθόσον πολλοί δικηγόροι αναμένεται να παραστούν για να ενημερωθούν για την ημερομηνία αναβολής της υπόθεσής τους. Εξίσου προβληματικός αναμένεται να είναι και ο συγχρωτισμός δικηγόρων στα μικρά γραφεία των Γραμματειών ενόψει της κατάθεσης δηλώσεων. Συνεπώς θεωρούμε ότι οι ανωτέρω διατάξεις θέτουν σε κίνδυνο την υγεία δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και ζητάμε άμεσα την ανάκλησή τους. Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης τηρούσε τη στοιχειώδη ηθική υποχρέωσή του να συμβουλευτεί την Ένωση Διοικητικών Δικαστών σχετικά θα ενημερωνόταν αναλυτικά για τους λόγους αδυναμίας εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο