LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2020 16:47

Κορονοϊός: νέα στοιχεία για το θάνατο Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Τι δείχνει μελέτη παγκοσμίου φήμης Ισραηλινού ερευνητή, σε θέματα θεραπείας και πρόληψης αυτοάνοσων παθήσεων... 

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νέα έρευνα ρίχνει περισσότερο “φως” στα αίτια θανάτου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό και κατέληξε την 25η Μαρτίου. 

Η περίπτωση του 43χρονου είχε προκαλέσει ανησυχία, καθώς ήταν ένας άνθρωπος που πρόσεχε την υγεία του και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Οι εκτιμήσεις των γιατρών του ΠΑΓΝΗ επικεντρώθηκαν στα υψηλά ποσοστά φερριτίνης, κάτι που επιβεβαιώνεται από έρευνα του παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρου Ισραηλινού ερευνητή σε θέματα θεραπείας και πρόληψης αυτοάνοσων παθήσεων, Yehuda Shoenfeld  

Σε σχετικό άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό Autoimmunity Reviews  σημειώνει ότι η υπερφερριτιναιμία έχει μελετηθεί ήδη επισταμένως και έχει διαπιστωθεί ότι «στο 50% των περιπτώσεων οι ασθενείς με υπερβολικά επίπεδα φερριτίνης πεθαίνουν. 

Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή με τη νέα λοίμωξη από τον κορονοϊό θυμίζει την κατάσταση με το σύνδρομο υπερφερριτιναιμίας». 

Τι είναι η φερριτίνη 

Η φερριτίνη είναι μια σημαντική ενδοκυτταρική πρωτεΐνη που αποθηκεύει τον σίδηρο σε όλους τους οργανισμούς. Συνδέει ελεύθερα ιόντα του ιχνοστοιχείου, εξουδετερώνοντας τις τοξικές του ιδιότητες και αυξάνοντας τη διαλυτότητά του. Στη διαλυτή μορφή, το σώμα είναι σε θέση να καταναλώνει σίδηρο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του, ιδίως για τη ρύθμιση του κυτταρικού μεταβολισμού του οξυγόνου. 

Τα χαμηλά επίπεδα φερριτίνης οδηγούν σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις σιδήρου στον οργανισμό και στην εκδήλωση αναιμίας. 

Τα αυξημένα επίπεδα φερριτίνης ή υπερφερριτιναιμία υποδηλώνουν την παρουσία ιών και βακτηρίων στο σώμα. Η υπερπεριτριναιμία μπορεί επίσης να προκληθεί από γενετική μετάλλαξη. Σε αυτήν την περίπτωση, οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και προβλήματα όρασης. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο