LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2020 16:53

Ο κορονοϊός έβαλε “φρένο” στην έκδοση διαζυγίων

Προβλήματα από το μερικό «λουκέτο» στα δικαστήρια. «Παγώνουν» και οι υποθέσεις επιμέλειας τέκνων.

διαζύγιο - συμβολαιογράφο ι

Σε αναμονή βρίσκονται, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του (μερικού) «λουκέτου» στα δικαστήρια, τα διαζύγια ζευγαριών που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Οι δικηγόροι δέχονται αρκετά τηλεφωνήματα από άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να μάθουν πώς μπορεί να λυθεί το συντομότερο δυνατό ο γάμος τους, με την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Μας τηλεφωνούν πελάτες και μας ρωτούν πώς μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες ή τα ζητήματα που τον απασχολούν μας ρωτά εάν υπάρχει κανένα "παραθυράκι" στο νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς όλα εξακολουθούν και είναι "παγωμένα". Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις και τη σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικηγόρος Σοφία Νανούση.

Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν ματαιωθεί υποθέσεις για επιμέλεια τέκνων καθώς και η έκδοση αιτήσεων διαζυγίων ανεξαρτήτου αιτίας.«Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε αναμονή. Υπάρχουν και υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Πελάτισσα είχε δικαστήριο την 1η Απριλίου για την επιμέλεια των τέκνων. Τώρα, περιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια για να κάνει αγωγή επιμέλειας και σε δεύτερο χρόνο το διαζύγιο», προσθέτει η κ. Νανούση.

 Οι δικηγόροι αναμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων που ζητούν οι πελάτες τους.

 Αυξημένο ενδιαφέρον να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη λύση του γάμου τους

 Μεγάλη φαίνεται πως είναι η επιθυμία των πολιτών να δηλώσουν στο ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης το διαζύγιό τους και να τελειώνουν με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης για την πανδημία του κορονοϊού.

 «Φαίνεται πως βιάζονται να έχουν στα χέρια τους το τελικό χαρτί λύσης γάμου παρά τα απαγορευτικά μέτρα του κορονοϊού. Βλέπουμε μεγάλη προσέλευση στο ληξιαρχείο, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εάν καθυστερήσουν και πάρουν τη λύση του γάμου τους έναν ή δύο μήνες αργότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

 Μέσα στην καραντίνα και συγκεκριμένα το διάστημα από 1η Μαρτίου έως και σήμερα, 43 δημότες έσπευσαν στο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές το τελικό στάδιο της λύσης του γάμου τους και να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί. Ποσοστό συγκριτικά μεγάλο, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ληξιαρχείου, καθώς την ίδια χρονική περίοδο του 2019 -και χωρίς συνθήκες πανδημίας- οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονταν σε 70.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο