LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2020 14:36

Κορονοϊός: Τροπολογία για την έκπτωση στο ενοίκιο φοιτητικής στέγης

Ολόκληρη η τροπολογία στην οποία  υπάρχει η πρόβλεψη για την έκπτωση ενοικίου για φοιτητικές κατοικίες.

Ακίνητα - ΕΝΦΙΑ - Ε9 - σπίτια

Την επέκταση της έκπτωσης ενοικίου και στη φοιτητική στέγη προβλέπει, μεταξύ άλλων η τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Βάσει των διατάξεων, δικαιούχοι της απαλλαγής από το 40% του ενοικίου είναι όσοι οικογενειάρχες πληρώνουν ενοίκιο φοιτητικής στέγης για εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους, τα οποία σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν από 5 έως 20 υπαλλήλους.

Αναλυτικά, με τις διατάξεις της τροπολογίας:

1 Επεκτείνεται η έκπτωση 40% στο καταβαλλόμενο ενοίκιο και σε κάθε περίπτωση μίσθωσης που έχει συναφθεί για τη στέγαση εξαρτώμενου τέκνου που είναι φοιτητής σε πόλη εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογενείας του. Η έκπτωση θα παρέχεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Τουλάχιστον ο ένας γονέας να είναι εργαζόμενος είτε σε επιχείρηση της οποίας η λειτουργία ανεστάλη ή απαγορεύθηκε με κρατική εντολή, είτε σε επιχείρηση που έχει πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού, και

β) η σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου γονέα να έχει ανασταλεί.

Η διάταξη θα ισχύσει για το ενοίκιο Απριλίου και στοχεύει στην επέκταση της προστασίας των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Αναλυτικά, η διάταξη προβλέπει ότι η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον Απρίλιο, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, ισχύει και για τις συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου – εξαρτώμενου μέλους το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της οποίας η δραστηριότητα ανεστάλη με κρατική εντολή ή επλήγη λόγω του κορονοϊού και έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας του λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του Covid-19.

2 Επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ στις ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, καθώς και στις επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ και ΙΚΕ οι οποίες απασχολούν πάνω από πέντε και μέχρι είκοσι εργαζομένους.

3 Δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των προκηρυσσόμενων προς μετάταξη οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην περίπτωση της μη πλήρωσης αυτών από μόνιμους υπαλλήλους. Η εν λόγω πρόβλεψη εισάγεται κατ’ αναλογία με τις γενικότερες προβλέψεις περί κινητικότητας, ώστε να διασφαλίζεται σε μέγιστο βαθμό η πλήρωση των προκηρυσσόμενων θέσεων προσωπικού της ΑΑΔΕ εν όψει των αυξημένων αναγκών λόγω της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

4 Παρατείνεται η προθεσμία που προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 110 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001) για την είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, των ποσών υπέρ του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων Ποτών (ΕΤΕΠΠΑΑ) και των λοιπών συνεισπραττόμενων επιβαρύνσεων, για τα έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα. Ειδικότερα, προβλέπεται δίμηνη παράταση, ήτοι μέχρι τις 25 Ιουνίου, για τα αλκοολούχα ποτά και τα άλλα αλκοολούχα προϊόντα που εξήλθαν του καθεστώτος αναστολής και τέθηκαν σε ανάλωση τον Μάρτιο 2020 (βεβαίωση επιβαρύνσεων έως 25 Απριλίου 2020) και μέχρι τις 25 Ιουλίου 2020 για τα ανωτέρω προϊόντα που εξήλθαν του καθεστώτος αναστολής και τέθηκαν σε ανάλωση τον Απρίλιο 2020 (βεβαίωση επιβαρύνσεων έως 25 Μαΐου 2020). Η εν λόγω ρύθμιση προτείνεται στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου να στηριχθούν η επιχειρηματικότητα και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Δείτε την τροπολογία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι (εικόνες)Χθες 14:51 | Ειδήσεις

Δείτε τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο συγκλονιστικός επικήδειος από τον γιο τουΧθες 17:58 | Ειδήσεις

Ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ "ράγισε" καρδιές με τον επικήδειο λόγο του. Με ποιο τραγούδι αποχαιρέτισε τον πατέρα του.

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΚυριακήςΧθες 17:30 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές ήταν οι "πρωταθλήτριες" στον εντοπισμό νέων μολύνσεων το προηγούμενο 24ώρο. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ ανά περιφερειακή ενότητα.

Παναγιώτης – Ραφαήλ: τα γενέθλια, η τούρτα και το μήνυμα των γονιών του (βίντεο)Χθες 16:47 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές για τον μικρό μαχητή της ζωής, που γιορτάζει την επέτειο της γέννησης του. Τι λένε οι γονείς του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα06:01Γιατί να γυμναστείς έξω23:59“Άγριες Μέλισσες” - Θεοφανία Παπαθωμά: Η απίθανη αντίδραση της κόρη της, όταν βλέπει την σειρά23:51“Παρουσιάστε!”: τα φαντάσματα στου “Χάνη” και οι εκπλήξεις (εικόνες)23:42Κορονοϊός: Γέννησε και αμέσως μετά διασωληνώθηκε23:34“Η φωτογραφία της ζωής μου” σε νέα ημέρα και ώρα (εικόνες)23:26Σοβαρό τροχαίο με αστυνομικούς στην Εθνική Οδό (εικόνες)23:15Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Τα τραγούδια, η κόρη, η βιογραφία και οι γάμοι23:02Ενόργανη γυμναστική - Μπισμπίκου: Σοκάρει η καταγγελία της για ξύλο στους αθλητές22:49Νανά Παλαιτσάκη: Η πρώτη ανάρτηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας22:37Λάρισα - Ηρακλής: Οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν την παραμονή!22:24Προμηθέας - Μεσολόγγι: Νίκη στο ρελαντί για τους γηπεδούχους22:12Κόρινθος: Θρίλερ με πτώμα στον Ισθμό22:00Βρες τα ζώδια με τα οποία έχεις κάρμα μετρώντας μέχρι το… 721:48Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρωταθλητές οι “ερυθρόλευκοι”21:35Κορονοϊός - Μαλεσίνα: Πέθανε και ο παππούς της νύφης21:23Εξαφάνιση ανήλικης από τον Βοτανικό 21:11Τραγωδία: 18χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο20:58Πήγε να ληστέψει με σφυρί οδοντίατρο και τον... “συνέλαβε”20:46Κορονοϊός - Rapid test: Που θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι την Δευτέρα 20:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο