LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2020 12:30 | Ανανέωση: 23 Απριλίου 2020 13:36

Ζαχαράκη: ενδεχόμενο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αρχική μέριμνα είναι η υγειονομική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τι είπε στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως.

Σχολείο - πίνακας

Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, το ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Σε συνέντευξή της και ερωτώμενη για αυτό το ενδεχόμενο, απάντησε χαρακτηριστικά: "είναι από τα σενάρια που εξετάζουμε".

Η υφυπουργός σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι "αρχική μέριμνα είναι η υγειονομική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας", δηλαδή μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και των οικογενειών τους, κυρίως των ευπαθών ομάδων με τις οποίες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή στην καθημερινότητά τους.

"Ο ρυθμός αντιμετώπισης του ιού στη χώρα μας θα ληφθεί υπόψιν" πρόσθεσε η κα Ζαχαράκη επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στις αποφάσεις που θα υποδείξουν οι ειδικοί.

Χθες, καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέωςάφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα το σχολικό έτος τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση ύλης που δεν διδάχθηκε το διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία λόγω του κορονοϊού.

«Δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε η ίδια για το άνοιγμα των σχολείων, δηλώνοντας ότι το Υπ. Παιδείας «είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια. Βασική επιδίωξη μας είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 3 σκιέρ - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις14:13Κυρώσεις ΕΕ κατά της Ρωσίας: Πώς η Αθήνα από ουραγός έγινε πρωταγωνιστής στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων13:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο