LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2020 10:27

Γερμανός βουλευτής: τερατωδώς κακή ιδέα οι... διακοπές το καλοκαίρι

Τι υποστηρίζει για τον κίνδυνο νέας έξαρσης της επιδημίας ο βουλευτής του SPD, που ειναι και καθηγητής Επιδημιολογίας.

AP - Αγγλία - καύσωνας - παραλία

«Τερατωδώς κακή» χαρακτηρίζει την ιδέα των διακοπών φέτος το καλοκαίρι ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ, λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας του κορονοϊού και προειδοποιεί για τον κίνδυνο υποτροπής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το θεωρώ τερατωδώς κακή ιδέα να κάνει κανείς διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός το καλοκαίρι να βιώσουμε σοβαρή υποτροπή, νέο lockdown και πολλούς θανάτους. Ακόμη και οι καλύτερες διακοπές δεν αξίζουν τον κόπο», δηλώνει ο κ. Λάουτερμπαχ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Watson» και εκτιμά ότι μέχρις ότου η ζωή μας επιστρέψει στους ρυθμούς του 2019, θα έχουμε φθάσει στο 2022. «Ακόμη και αν έχουμε εμβόλιο, είναι ασαφές αν θα μπορεί να εμβολιαστεί ο καθένας ή αν θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες», εξηγεί και επισημαίνει επιπλέον ότι ο ιός πιθανότατα θα μεταλλαχθεί.

Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής τονίζει ακόμη ότι θα ήθελε η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού να διαρκέσει περισσότερο και φέρνει ως παράδειγμα την στρατηγική της Νότιας Κορέας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη κάθε χώρα να διατηρεί κάποιο απόθεμα υλικών για το ενδεχόμενο πανδημίας. «Εδώ στην Γερμανία θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε τον δικό μας προστατευτικό ρουχισμό, μάσκες, φάρμακα», προσθέτει και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «για τον πολιτισμό μας, ο κορονοϊός υπενθυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: ότι η υγεία, η κοινωνική ευημερία και η ειρήνη δεν είναι αυτονόητα».

Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ προωθεί περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών. Όπως δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί κατά την επόμενη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων στις 20 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν θα έχει διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνέπειες από την πρώτη χαλάρωση, η οποία ξεκίνησε χθες. «Πιστεύω παρόλα αυτά ότι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια επιπλέον μέτρα χαλάρωσης», τόνισε και ανέφερε ενδεικτικά τα νηπιαγωγεία, τις παιδικές χαρές και τα κέντρα άθλησης για την νεολαία. «Αν όλοι οι νέοι πηγαίνουν στα εμπορικά κέντρα και στα πάρκα και όχι στα γήπεδα, τότε πάλι χάνουμε το νόημα», είπε χαρακτηριστικά. Υπέρ της επαναλειτουργίας των παιδικών χαρών τάχθηκε και η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκιφάι, σημειώνοντας ότι ειδικά στις μεγάλες πόλεις τα παιδιά χρειάζονται κίνηση και καθαρό αέρα.

Ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών, η πόλη του Βερολίνου επιβάλλει από την επόμενη εβδομάδα την χρήση μάσκας για τις μετακινήσεις με τα μαζικά μέσα μεταφοράς και για τις επισκέψεις σε καταστήματα. Την χρήση της μάσκας σε χώρους όπου δεν μπορεί να διατηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου συνέστησε σήμερα και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάαντε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όποιος έχει οποιοδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι. Ανάλογα μέτρα σχεδιάζει ακόμη η Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Τοπικά Νέα

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο