LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2020 23:23

“Βόμβα” από την Ολλανδία: Τέλος το ποδόσφαιρο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ο Πρωθυπουργός Ρούτε ξεκαθάρισε πως δεν ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

AP - ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΓΙΑΞ

Από το... Βέλγιο το περίμενε (την πρώτη χώρα που έκανε κίνηση για πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν), από τη γειτονική Ολλανδία ήρθε εν τέλει η “βόμβα” για την UEFA, καθώς ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας έως την 1η Σεπτεμβρίου!

Με λίγα λόγια, η Eredivisie ολοκληρώνεται... άδοξα για φέτος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, μαζί με τη διοργανώτρια αρχή, καλούνται να αποφασίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εάν θα ισχύσει ως “τελική”, η βαθμολογία που είχαν οι ομάδες μέχρι την 25η αγωνιστική (όταν και διακόπηκε το πρωτάθλημα) ή αν θα μπει... παύλα στον τίτλο του πρωταθλητή. Στο δεύτερο ενδεχόμενο θα πρέπει η ομοσπονδία να ανακοινώσει τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ολλανδία την επόμενη σεζόν (2020/21) στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά και το ποιοι θα υποβιβαστούν και ποιοι θα προβιβαστούν ανάμεσα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Στη συνέντευξή του ο Ολλανδός Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: Η αναστολή των αγώνων που ίσχυε μέχρι την 1η Ιουνίου, επεκτάθηκε για άλλους τρεις μήνες κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά «...δεν θα υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο έως την 1η Σεπτεμβρίου». Μία θέση που εξέφραζαν ανοικτά εδώ και πολύ καιρό και οι δήμαρχοι των μεγαλύτερων ολλανδικών πόλεων, που είχαν ζητήσει επέκταση του μέτρο απαγόρευσης τουλάχιστον έως την πρώτη μέρα του φθινοπώρου.

Μοναδική εξαίρεση, όπως τόνισε, θα είναι οι νεαροί παίκτες από 12 έως 18 ετών, οι οποίοι «...θα επιτρέπεται να προπονούνται στα προπονητικά κέντρα των συλλόγων τους από τις 28 Απριλίου. Αλλά μόνο προπόνηση, κανένα επίσημο παιχνίδι δεν θα πραγματοποιηθεί, ούτε σε αυτό το επίπεδο έως την 1η Σεπτέμβρη».

Πριν την... άδοξη ολοκλήρωσή του, το ολλανδικό πρωτάθλημα είχε καταγράψει πορεία 25 αγωνιστικών, με τους Άγιαξ και Αλκμάαρ να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 56 βαθμούς (είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων ο “Αίαντας”), ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Φέγενορτ με 50 βαθμούς.

Από την πλευρά της η UEFA, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, έκανε έντονες συστάσεις για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων της ανώτατης κατηγορίας και των διοργανώσεων του Κυπέλλου, ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, θα εξεταστούν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν εκπονηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο06:11Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο