LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2020 10:51

Σολτς: οικονομικές ενισχύσεις και μετά το τέλος της καραντίνας

Ο Ολαφ Σολτς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας παρά την πανδημία του κορονοϊού...

AP - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ - ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η Γερμανία ίσως καταφέρει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού χωρίς να ξεπεράσει τα εγκεκριμένα όρια του χρέους, αν η οικονομία της ανακάμψει το δεύτερο μισό του έτους, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του.

Το κοινοβούλιο της Γερμανίας ανέστειλε για πρώτη φορά το “φρένο χρέους” της χώρας στις 25 Μαρτίου εγκρίνοντας έναν επιπλέον προϋπολογισμό 156 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας covid-19.

Η “Ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας” που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση προέβλεπε επίσης κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισεκ. ευρώ για την στήριξη εταιριών, εργαζομένων, ενοικιαστών, ανέργων. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη να γίνουν προσωρινές επενδύσεις της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτά τα επιπλέον 156 δισεκ. ευρώ θα παραμείνουν το ανώτατο όριο του χρέους της Γερμανίας, ο Σολτς απάντησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag: “Αν καταφέρουμε να μετακινήσουμε προς τα πάνω την οικονομική καμπύλη στο δεύτερο μισό του έτους, τότε ναι”.

Ο Γερμανός υπουργός εξήρε εξάλλου το κοινωνικό σύστημα της χώρας το οποίο καθιστά εφικτή την παροχή μεγάλης στήριξης από το κράτος, όμως πρόσθεσε ότι μετά την κρίση ενδέχεται να υπάρξει αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα. Ο Σολτς επεσήμανε ότι αν χρειαστεί, θα δοθούν οικονομικές ενισχύσεις και μετά το τέλος της καραντίνας. “Στον σωστό χρόνο θα υιοθετήσουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και πάλι την επιχειρηματικότητα”, εξήγησε. “Αυτά τα μέτρα θα είναι όπως τα φαντάζονται οι οικονομολόγοι: στοχευμένα, ανάλογα με την περίπτωση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα”. Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα στήριξης και για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:32Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο