LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2020 17:08

Παππάς: Στην Κυβέρνηση έχει επικρατήσει η λογική του ΣΕΒ

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην Κυβέρνηση ότι «πνίγει τη μισθωτή εργασία και τη μεσαία τάξη».

Χρήματα - ταμείο

«Στην Κυβέρνηση έχει επικρατήσει η λογική του ΣΕΒ, η οποία λέει “ας πνιγεί η μισθωτή εργασία και η μεσαία τάξη”», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στον Real FM.

Πρόσθεσε πως «κάποιοι θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε αναδιανομή πλούτου και σε επίπεδο επιχειρήσεων, με εξαγορές και συγχωνεύσεις που θα βασίζονται στην πίεση που θα ασκηθεί στις μικρές και μεσαίες εταιρείες», ενώ κάλεσε σε ένα «μέτωπο λογικής για να μην βυθιστεί η ελληνική οικονομία».

Είπε ότι «ο κ. Σταϊκούρας ψεύδεται συστηματικά. Λεφτά ακούμε και λεφτά δεν βλέπουμε. Και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα επιμελητήρια και οι εμπορικοί σύλλογοι». Τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαία τόσο ένα πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ύψους 3 δισ. ευρώ, όσο και η άμεση στελέχωση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για να υλοποιηθεί ένα σχέδιο Ηρακλής για τις επιχειρήσεις, που θα μπορεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εγγυήσεων, ύψους 12 δισ. ευρώ, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαμεσολάβηση των ΚΕΚ» για την ενίσχυση των επιστημόνων δεν ήταν αναγκαία. Αντί να τους κοροϊδεύουν, ζητώντας τους να μάθουν πως να ανοίγουν και να κλείνουν τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή με οδηγίες που έχουν μεταφραστεί στο διαδίκτυο, θα μπορούσαν να τους δώσουν την απευθείας ενίσχυση των 800 ευρώ, μια δαπάνη απολύτως επιλέξιμη», είπε. Σχολίασε ότι «η φιλοσοφία του “μεσάζοντα” διαπνέει τη σκέψη των κυβερνητικών που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο