LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2020 00:43

Δανία: Με σημαίες στα μπαλκόνια ο εορτασμός των γενεθλίων της Βασίλισσας (εικόνες)

Χωρίς… τυμπανοκρουσίες υποχρεώθηκε να γιορτάσει φέτος η Βασίλισσα Μαργαρίτα την ημέρα των γενεθλίων της.

ΔΑΝΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας έκλεισε την Πέμπτη τα 80 της χρόνια, με τους υπηκόους της, μεσούσης της κρίσης του νέου κορονοϊού, να γιορτάζουν τα γενέθλιά της κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η Μαργαρίτα, που ανέβηκε στον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου 1972, μετά τον θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Φρειδερίκου ΙΑ΄, είναι πολύ αγαπητή στη χώρα της. Για τα γενέθλιά της είχαν προγραμματιστεί διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, με την ίδια να παρελαύνει στους δρόμους της Κοπεγχάγης, όμως η πανδημία την ανάγκασε να γιορτάσει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το μεσημέρι πάντως οι Δανοί την τίμησαν από τα μπαλκόνια τους, από τους δρόμους ή τα πάρκα, υψώνοντας σημαίες αλλά φροντίζοντας πάντα να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως φάνηκε και στις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση DR.

Από το κάστρο του Φρέντενσμποργκ, τη βασιλική κατοικία που απέχει περίπου 40 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας, η Βασίλισσα παρακολούθησε ζωντανά από την τηλεόραση τις ευχές των υπηκόων της. Κατόπιν βγήκε στην εξωτερική σκάλα για να χαιρετίσει αρκετές δεκάδες από αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι και τον ανοιξιάτικο καιρό, πήγαν μέχρι εκεί για να την επευφημήσουν.

ΔΑΝΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Η Μαργαρίτα είναι πολύ δημοφιλής στη Δανία, χάρη και στην ικανότητά της να ενώνει τη χώρα και να επιβάλλεται ως ηθική δύναμη. Είναι η πρώτη γυναίκα που ανεβαίνει στον θρόνο του παλαιότερου ευρωπαϊκού βασιλικού οίκου και δεν δείχνει πρόθυμη να εγκαταλείψει σύντομα τα καθήκοντά της. «Θα παραμείνω στον θρόνο μέχρι να πέσω», έχει δηλώσει αστειευόμενη.

Το 2018 μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Voxmeter έδειξε ότι τα δύο τρίτα των Δανών τάσσονται υπέρ της μοναρχίας και μόνο το 14,6% θα ήθελε να αλλάξει το πολίτευμα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)Σήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Ορμητικοί χείμαρροι εγκλώβισαν άτομα μέσα στα αυτοκίνητα, αλλά και στα σπίτια τους.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Η εκλογή του νέου επικεφαλή θα γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών των 20 κρατών της Ευρωζώνης στην επόμενη συνεδρίαση στις 11 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, με κάθε χώρα να έχει ίσο δικαίωμα ψήφου.

"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και ΠάτμοςΣήμερα 21:03 | Ειδήσεις

Ενώ μεγάλοι όγκοι νερού πέφτουν σε πολλές περιοχές της χώρας, η στάθμη στους ταμιευτήρες είναι ανησυχητικά χαμηλή.

ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστέςΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Οι οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να διασφαλίσουν την ενίσχυση το 2026, όσοι την έχασαν φέτος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ινδία22:20Γερμανία - Μέρτς: O Όρμπαν πηγαίνει στην Ρωσία χώρις εντολή ή συννενόηση με την ΕΕ22:10Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός κοντά σε θάλαμο στρατοπέδου – Τέσσερις στρατιώτες με ηλεκτροπληξία22:00Europa League-UEFA: 4η επίθεση ο ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν Σφιντέρσκι και Σιώπης21:50"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και Πάτμος21:40Δήμαρχος Ερμιονίδας: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης21:30Δωδώνη: Μαζί με τους ουρανούς άνοιξαν και οι δρόμοι (εικόνες)21:20Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο;21:15Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη έγκυο κόρης της21:10Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58Αργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)20:48Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας - Δημιουργός του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη20:38ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Τέλλογλου για ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις: Λιγότερα χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους αγρότες και κτηνοτρόφοι19:54Αττική: Βεβαιώθηκαν 614 παραβάσεις σε 197 ελεγμένα φορτηγά οχήματα μετά από έλεγχο στο οδικό δίκτυο19:40Παρτιζάν: Τέλος ο αθλητικός διευθυντής Ζόραν Σάβιτς - Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Ομπράντοβιτς19:26Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup19:12ΣΤΑΣΥ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 29 Νοεμβρίου - Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί18:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο