LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2020 16:03

Μητσοτάκης: Ο κορονοϊός δημιούργησε νέα κουλτούρα εθελοντισμού στην χώρα

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ είχε ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τις εκστρατείες αιμοδοσίας που διενεργούν η ΝΔ και η νεολαία της.

 Μητσοτάκης - ΟΝΝΕΔ - στελέχη ΝΔ

«Το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς ενισχύθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλαχθεί», δήλωσε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, με αφορμή τις εκστρατείες αιμοδοσίας που διενεργούν η ΝΔ και η νεολαία της, στο πλαίσιο των οποίων έδωσαν σήμερα αίμα ο γγ του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και άλλα μέλη της οργάνωσης.  

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσπάθεια να μη λείψει το αίμα στους ασθενείς ή τραυματίες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σημείωσε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φροντίσει για τη διάθεση σταθερών εγκαταστάσεων για αιμοληψίες σε πολλές περιοχές. 

«Νομίζω ότι εγκαθιδρύεται στη χώρα μία νέα κουλτούρα εθελοντισμού, η οποία θα είναι πολύ ωφέλιμη και στην επόμενη φάση, εξόδου από την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνομιλίας με τους αιμοδότες.

Η συγκεκριμένη αιμοδοσία έγινε στη σταθερή αίθουσα αιμοληψιών που εγκαινίασε πριν από λίγους μήνες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στη Λεωφόρο Θηβών. Συνομιλώντας με την υπεύθυνη του κέντρου, Αθανασία Ζώκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο του και επισήμανε ότι η προσφορά αίματος είναι πάντοτε πολύτιμη κι όχι μόνο στη διάρκεια της πανδημίας.

«Πάνω στην κρίση νομίζω ανακαλύψαμε και πάλι τις αξίες του εθελοντισμού. Και βέβαια η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία διαρκής ανάγκη, δεν συνδέεται σχεδόν καθόλου με το ζήτημα του κορονοϊού αυτού καθαυτού. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από αίμα. Δεν έχουμε σταματήσει να αρρωσταίνουμε από άλλα νοσήματα επειδή διαχειριζόμαστε ταυτόχρονα και αυτή την πανδημία. Πρέπει να έχουμε εθελοντές κι ένα εξαίρετο σύστημα για να διασφαλίζουμε την απόλυτη ασφάλεια του αίματος το οποίο θα κληθούμε να μεταγγίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 18 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48Αττική: Τα οκτώ σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους09:34Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος09:20Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17/12 η ολοκλήρωση του League Phase - Αναλυτικά οι αναμετρήσεις09:06Πηγή Δεβετζή: Ο Χριστός ήτανε δίπλα μου και βγήκα σώα08:52Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 08:24Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο