LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2020 16:03

Μητσοτάκης: Ο κορονοϊός δημιούργησε νέα κουλτούρα εθελοντισμού στην χώρα

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ είχε ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τις εκστρατείες αιμοδοσίας που διενεργούν η ΝΔ και η νεολαία της.

 Μητσοτάκης - ΟΝΝΕΔ - στελέχη ΝΔ

«Το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς ενισχύθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλαχθεί», δήλωσε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, με αφορμή τις εκστρατείες αιμοδοσίας που διενεργούν η ΝΔ και η νεολαία της, στο πλαίσιο των οποίων έδωσαν σήμερα αίμα ο γγ του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και άλλα μέλη της οργάνωσης.  

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσπάθεια να μη λείψει το αίμα στους ασθενείς ή τραυματίες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σημείωσε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φροντίσει για τη διάθεση σταθερών εγκαταστάσεων για αιμοληψίες σε πολλές περιοχές. 

«Νομίζω ότι εγκαθιδρύεται στη χώρα μία νέα κουλτούρα εθελοντισμού, η οποία θα είναι πολύ ωφέλιμη και στην επόμενη φάση, εξόδου από την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνομιλίας με τους αιμοδότες.

Η συγκεκριμένη αιμοδοσία έγινε στη σταθερή αίθουσα αιμοληψιών που εγκαινίασε πριν από λίγους μήνες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στη Λεωφόρο Θηβών. Συνομιλώντας με την υπεύθυνη του κέντρου, Αθανασία Ζώκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο του και επισήμανε ότι η προσφορά αίματος είναι πάντοτε πολύτιμη κι όχι μόνο στη διάρκεια της πανδημίας.

«Πάνω στην κρίση νομίζω ανακαλύψαμε και πάλι τις αξίες του εθελοντισμού. Και βέβαια η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία διαρκής ανάγκη, δεν συνδέεται σχεδόν καθόλου με το ζήτημα του κορονοϊού αυτού καθαυτού. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από αίμα. Δεν έχουμε σταματήσει να αρρωσταίνουμε από άλλα νοσήματα επειδή διαχειριζόμαστε ταυτόχρονα και αυτή την πανδημία. Πρέπει να έχουμε εθελοντές κι ένα εξαίρετο σύστημα για να διασφαλίζουμε την απόλυτη ασφάλεια του αίματος το οποίο θα κληθούμε να μεταγγίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:08Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Κρατούμενος στο νοσοκομείο07:54Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση07:40Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εμπλεκόταν σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο