LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2020 16:03

Μητσοτάκης: Ο κορονοϊός δημιούργησε νέα κουλτούρα εθελοντισμού στην χώρα

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ είχε ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τις εκστρατείες αιμοδοσίας που διενεργούν η ΝΔ και η νεολαία της.

 Μητσοτάκης - ΟΝΝΕΔ - στελέχη ΝΔ

«Το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς ενισχύθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλαχθεί», δήλωσε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, με αφορμή τις εκστρατείες αιμοδοσίας που διενεργούν η ΝΔ και η νεολαία της, στο πλαίσιο των οποίων έδωσαν σήμερα αίμα ο γγ του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και άλλα μέλη της οργάνωσης.  

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσπάθεια να μη λείψει το αίμα στους ασθενείς ή τραυματίες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σημείωσε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φροντίσει για τη διάθεση σταθερών εγκαταστάσεων για αιμοληψίες σε πολλές περιοχές. 

«Νομίζω ότι εγκαθιδρύεται στη χώρα μία νέα κουλτούρα εθελοντισμού, η οποία θα είναι πολύ ωφέλιμη και στην επόμενη φάση, εξόδου από την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνομιλίας με τους αιμοδότες.

Η συγκεκριμένη αιμοδοσία έγινε στη σταθερή αίθουσα αιμοληψιών που εγκαινίασε πριν από λίγους μήνες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στη Λεωφόρο Θηβών. Συνομιλώντας με την υπεύθυνη του κέντρου, Αθανασία Ζώκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο του και επισήμανε ότι η προσφορά αίματος είναι πάντοτε πολύτιμη κι όχι μόνο στη διάρκεια της πανδημίας.

«Πάνω στην κρίση νομίζω ανακαλύψαμε και πάλι τις αξίες του εθελοντισμού. Και βέβαια η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία διαρκής ανάγκη, δεν συνδέεται σχεδόν καθόλου με το ζήτημα του κορονοϊού αυτού καθαυτού. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από αίμα. Δεν έχουμε σταματήσει να αρρωσταίνουμε από άλλα νοσήματα επειδή διαχειριζόμαστε ταυτόχρονα και αυτή την πανδημία. Πρέπει να έχουμε εθελοντές κι ένα εξαίρετο σύστημα για να διασφαλίζουμε την απόλυτη ασφάλεια του αίματος το οποίο θα κληθούμε να μεταγγίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο