LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2020 16:47

Στη “φάκα” του ΣΔΟΕ παράνομο παρασκευαστήριο με χιλιάδες αντισηπτικά (βίντεο)

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα.

ΣΔΟΕ - αντισηπτικά - κατάσχεση

Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο παρασκευαστήριο, το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας από τον ΕΟΦ εντόπισαν και κατάσχεσαν οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου από αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, κατασχέθηκαν: Περίπου 40.000 φιάλες αντισηπτικών υγρών των 100ml, που αντιστοιχούν σε 4.000 λίτρα διαλύματος, 54.000 κενές φιάλες και 248.000 ετικέτες συσκευασίας, 11 κενές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με ένδειξη «ισοπροπυλική αιθανόλη» που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή των αντισηπτικών υγρών, καθώς επίσης και λοιπός βιοτεχνικός εξοπλισμός. Δείγματα των κατασχεθέντων ειδών έχουν αποσταλεί ήδη στον ΕΟΦ και αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης. 

 Κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, με τη συνδρομή δύναμης του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας, διενεργώντας προληπτικό έλεγχο διακίνησης προϊόντων στα διόδια των Θηβών, εντόπισε φορτηγό το οποίο διακινούσε ποσότητα αντισηπτικών.

 Στο πλαίσιο αναζήτησης των εταιρειών που εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη συναλλαγή, το κλιμάκιο ελέγχου εντόπισε παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στην περιοχή του Μενιδίου. 

Επειδή δε, οι υπεύθυνοι του χώρου κλείδωσαν την εγκατάσταση και εξαφανίστηκαν, το ΣΔΟΕ ζήτησε τη συνδρομή εισαγγελικού λειτουργού αλλά και αστυνομικής δύναμης από το Α.Τ. Αχαρνών, για να εισέλθει στον χώρο. Με την παρουσία εισαγγελέα, κλειδαρά και αστυνομικής δύναμης, το κλιμάκιο των ελεγκτών εισήλθε στην εγκατάσταση και διαπίστωσε τα ακόλουθα: Εντός του παράνομου χώρου παραγωγής και συσκευασίας εντοπίστηκαν, όπως αναφέρθηκε, χιλιάδες φιάλες αντισηπτικών υγρών και ετικετών συσκευασίας, καθώς και δεξαμενές, οι οποίες και κατασχέθηκαν. 

 Επίσης εντοπίστηκαν να εργάζονται σε κακές συνθήκες 13 αλλοδαποί χωρίς έγγραφα νόμιμης παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από το Α.Τ. Αχαρνών, όπως επίσης συνελήφθη με την ίδια διαδικασία και ο υπεύθυνος της επιχείρησης. 

 Η επιχείρηση δεν είχε συμμορφωθεί όσον αφορά την υποχρέωσή της να καταγράψει ηλεκτρονικά τα αποθέματά της σε αντισηπτικά διαλύματα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64/Α/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε αντισηπτικά. 

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ενημερώσει με έγγραφό τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία είναι η αρμόδια Υπηρεσία για την εφαρμογή των διατάξεων της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί καταγραφής αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, για τις δικές της κατά νόμο ενέργειες όσον αφορά τα κατασχεμένα είδη. 

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συνολική ποσότητα διαλυμάτων που έχει κατασχεθεί υπερβαίνει τα 8.000 λίτρα. 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:55Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο