LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2020 20:40

Ισραήλ: τσακάλια κατέλαβαν πάρκο που ερήμωσε λόγω κορονοϊού

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο του Τελ – Αβίβ. Πως αντιδρούν τα τσακάλια στη θέα των ανθρώπων.

AP - Τσακάλια - Ισραήλ

Ανέκφραστα, ξεπροβάλουν ανάμεσα στους φοίνικες και χοροπηδούν στο γκαζόν: στο πάρκο Χαγιάρκον, στο Τελ-Αβίβ, δεκάδες τσακάλια κατέλαβαν τον ανοιχτό χώρο που έμεινε έρημος αφού όσοι συνήθιζαν να κάνουν τη βόλτα τους εκεί, πεζή ή με ποδήλατο, έχουν κλειστεί πλέον στα σπίτια τους λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο κυριότερος χώρος πρασίνου της μεγάλης πόλης, το πάρκο αυτό είναι συνήθως γεμάτο από τους κατοίκους που κάνουν πικ-νικ, περπατούν ή παίζουν μουσική.

Όμως αφότου η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 120 άνθρωποι στο Ισραήλ, το πάρκο έχει σχεδόν ερημώσει. Οι ελάχιστοι περαστικοί, φορώντας μάσκες στο πρόσωπο όπως ορίζουν τα μέτρα, σταματούν και βγάζουν τα κινητά τηλέφωνά τους για να φωτογραφίσουν τα τσακάλια που, σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων, περιφέρονται στον χώρο αναζητώντας τροφή.

Συνήθως, τα ζώα αυτά βγαίνουν από τις φωλιές τους αφού πέσει η νύχτα, για να τραφούν από τα απορρίμματα που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ζωολόγος Γιαρίβ Μαλίσι. Όμως, καθώς οι κάδοι είναι άδειοι, αναγκάζονται να περιπλανηθούν πέρα από τον χώρο του και αισθάνονται πιο άνετα στο έρημο πάρκο.

AP - Τσακάλια - Ισραήλ

Η ανάγκη τους να τραφούν καθίσταται επιτακτική δεδομένου ότι η επιδημία συνέπεσε με την εποχή που γεννιούνται τα μικρά τους, είπε ο Μαλίσι.

Σε μια μικρή αλέα, ανάμεσα στα γιούκα και τις συκιές, ένας ποδηλάτης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα τσακάλι. Αλλού, ένας άνδρας που κάνει τζόγκινγκ περνάει πολύ κοντά από ένα ζώο που δεν του δίνει καμία σημασία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο συμβάν μεταξύ ανθρώπων και τσακαλιών, όμως ο Μαλίσι ανησυχεί ότι τα άγρια ζώα θα καταλήξουν τελικά να συνηθίσουν τη παρουσία του ανθρώπου.

Κορονοϊός - τσακάλια - Ισραήλ

«Κάποιοι πετούν κρέας στα τσακάλια, όμως από τη στιγμή που ένα άγριο ζώο συνδέσει τον άνθρωποι με την τροφή, τότε ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Τελικά α πλησιάζει τους ανθρώπους περιμένοντας να του δώσουν να φάει και δεν θα κάνει διάκριση μεταξύ των μωρών και των ενηλίκων. Αφήστε τα ήσυχα και κυρίως μην τους δίνετε φαγητό!», προέτρεψε τους συμπολίτες του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο