LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2020 09:34

Ανακαλύφθηκε στα βάθη της θάλασσας το μακρύτερο πλάσμα στον πλανήτη (βίντεο)

Η ανακάλυψη του νέου κατόχου του ρεκόρ, του γιγάντιου σιφωνοφόρου, έγινε από τηλεχειριζόμενο ρομποτικό υποβρύχιο σκάφος.

Σιφωνοφόρα - θαλάσσιο ζώο - 120 μέτρα

Τα βάθη της θάλασσας, σε μεγάλο βαθμό ακόμη ανεξερεύνητα, συνεχίζουν να αποτελούν πηγή εκπλήξεων. Επιστήμονες ανακάλυψαν στο υποθαλάσσιο φαράγγι Νινγκαλού, στα ανοιχτά της ακτής της δυτικής Αυστραλίας, ένα διαφανές ασπόνδυλο πλάσμα σαν σκοινί, ένα σιφωνοφόρο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μήκος άνω των 120 μέτρων (δεν ήταν δυνατό να μετρηθεί ακριβώς) και μπορεί να θεωρηθεί ως το μακρύτερο ζώο που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στον πλανήτη μας.  

Η ανακάλυψη του νέου κατόχου του ρεκόρ, του γιγάντιου σιφωνοφόρου του γένους Apolemia, έγινε από το τηλεχειριζόμενο ρομποτικό υποβρύχιο σκάφος (ROV) του ερευνητικού σκάφους Falkor του ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Schmidt Ocean Institute, το οποίο ελάμβανε δείγματα από περιοχές του βυθού που δεν είχαν εξερευνηθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το "Science". 

Επειδή όμως το σιφωνοφόρο αποτελείται, όπως τα κοράλλια, από τη συνένωση μικρότερων ζώων, ορισμένοι αμφιβάλλουν κατά πόσο πρέπει να «μετρήσει» ως ενιαίο ζώο. Κάθε ζελατινώδες σιφωνοφόρο -η διάμετρος του οποίου είναι ανάλογη ενός σκουπόξυλου- αποτελείται από χιλιάδες μικρά «ζωοειδή», που ζουν πάντα συνδεδεμένα και συνεργαζόμενα σε μια μεγαλύτερη «αποικία», η οποία απαρτίζει ένα ζώο. Κάθε επιμέρους ζωοειδές του σιφωνοφόρου επιτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία στο ευρύτερο σώμα του ζώου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24Η Ελλάδα παραχώρησε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο07:10Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ - 5 συλλήψεις23:18Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά του Νοεμβρίου23:04Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Λύγισαν… στο τέλος οι “πράσινοι”22:48Ηγουμενίτσα: Καραμπόλα τριών οχημάτων - Τραυματίστηκε διανομέας 22:34Λευκός Οίκος: Η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τον στόχο του Τραμπ22:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο