LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2020 08:59

Πιτσιλής στον ΑΝΤ1: Απόκτηση κλειδάριθμου με μερικά κλικ – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ στους επαγγελματίες

Πως θα πληρωθεί φέτος ο Φόρος Εισοδήματος. Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις. Τι γίνεται με τις κατασχέσεις λογαριασμών.

Γ. Πιτσιλής - Καλημέρα Ελλάδα

«Έχει ξεκινήσει χθες η ηλεκτρονική διαδικασία για την απόκτηση κλειδάριθμου και έχουν ήδη γίνει 1800 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν πιστοποιηθεί 1.100 τηλέφωνα, ήτοι το 65% μπορεί άμεσα να κάνει χρήση του κλειδάριθμου, που για λόγους ασφαλείας έχει «σπασμένος» σε δύο κομμάτια, στο mail και στο κινητό του πολίτη. Είναι σημαντικό το ποσοστό, δεδομένου ότι πολλοί αριθμοί που ανήκουν σε οικογενειακά πακέτα ή είναι εταιρικά τηλέφωνα», είπε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, «μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από ελεύθερους επαγγελματίες για το επίδομα των 800 ευρώ, λόγω κορονοϊού, εφόσον υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση».

Σε ότι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής τους, επίσης μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, με την διορία να τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, κάτι «που όμως μένει να αξιολογηθεί εν καιρώ αν χρειαστεί παράταση. Ένας λόγος που θέλουμε να ανοίξει η πλατφόρμα, είναι η επιστροφή φόρων και η επίσπευση της προς όσους τις δικαιούνται».

«Φέτος η πληρωμή των φόρων από αυτούς που μπορούν είναι μια πράξη αλληλεγγύης και συμβολής στην ανάταση της οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Πιτσιλής, ενώ αναφορικά με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος είπε ότι εξετάζονται με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου τρόποι διευκόλυνσης των πολιτών, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει το σενάριο για πληρωμή του φόρου εισοδήματος αντί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις.

Για τις κατασχέσεις λογαριασμών, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, επεσήμανε ότι δεν γίνονται νέες κατασχέσεις, όσο καιρό είναι κλειστά τα δικαστήρια, ενώ ζήτησε από όλους – ιδίως τους ηλικιωμένους, με την βοήθεια και των νεότερων συγγενών τους - να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές συναλλαγές, προκειμένου και να διευκολυνθούν και να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Χθες 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΧθες 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΧθες 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΧθες 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο