LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2020 18:20

Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα: παροδικές νεφώσεις και βοριάδες

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Μεγάλη Δευτέρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά πιο πυκνές, κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι- νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά πιο πυκνές, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα ορεινά, αλλά και αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ, στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, καθώς και αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα το πρώι έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 02 με 03 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης .Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που μετά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 03 με 04 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Μεγάλη Τρίτη

Την Μεγάλη Τρίτη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια από το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Την νύχτα, στα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 5 με 7 μποφόρ, πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικόΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Πώς «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών.

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από τους πνευμονολόγουςΧθες 21:05 | Ειδήσεις

Τα άτομα με προϋπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε περιόδους αυξημένων επιπέδων σκόνης και αυτό απεικονίζεται και σε αυξημένες προσελεύσεις στα νοσοκομεία.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”Σήμερα 06:40 | Ειδήσεις

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της άσκησης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής23:48Ιράκ: Ερντογάν - Ρασίντ έβαλαν “στο στόχαστρο” το PKK23:36Οι “Ήρωες της Digea” επισκέφθηκαν το Λασίθι! (εικόνες)23:25Αλμυρός – Κακοποίηση ζώων: Είχε τον σκύλο δεμένο σε τρέιλερ23:13Συνήγορος Τραμπ: Δεν είναι παράνομο να προσπαθείς να επηρεάσεις τις εκλογές23:01Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από τους πνευμονολόγους22:35Ελληνοτουρκικά - ΜΟΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στο Πεντάγωνο (εικόνες)22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο