LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2020 14:26

Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν οι λαϊκές αγορές στην Αττική

Η σχετική λίστα με τις, συνολικά, 222 λαϊκές αγορές, τις οδούς και τις ημέρες διεξαγωγής του. 

Λαϊκή Αγορά - Λαϊκές Αγορές - Κορονοίός

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας για την μη εξάπλωση του κορονοϊού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Τόσο σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις των πάγκων και στη λειτουργία των νέων παράλληλων λαϊκών αγορών, όσο και για τα μέτρα σχετικά με τους παραγωγούς από άλλη περιφέρεια και για τις αγορές που τελούν σε αναστολή.

Οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους οι οποίες θα λειτουργούν, παράλληλα, κατά την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τις λαϊκές αγορές που ήδη είναι γνωστές, οπότε οι λαϊκές αγορές στην Αττική από 111 έχουν διπλασιαστεί και πλέον, για όσο διαρκούν τα μέτρα, θα είναι 222 ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες και να αποφεύγεται ο συγχρονισμός.

Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε εφαρμογή του άρθρου 8 του ν. 4682/2020 δημοσιοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη λειτουργία των παράλληλων υπαίθριων αγορών στις περιοχές ευθύνης τους ενώ από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και για τις λαϊκές αγορές που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα 9-18 Απριλίου 2020, δεν θα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας. Η απόφαση ελήφθη «λαμβανομένης υπόψη και της διαπιστωμένης μη τήρησης των τεθέντων όρων στην υπ' αρ. αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23451/7.4.2020 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 1210), σύμφωνα με την από 8.4.2020 αναφορά του τμήματος Εμπορίου της γενικής διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε και η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα. 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημειώνει: «Εφαρμόζουμε κάθε νομοθετική ρύθμιση που έχουμε θεσπίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία και την πρόσβαση των καταναλωτών στα αγαθά. Αναλυτικές πληροφορίες για τις λαϊκές αγορές: "Θέματα Λαϊκών Αγορών | Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων"».

Δείτε την σχετική λίστα με τις, συνολικά, 222 λαϊκές αγορές τις οδούς και τις ημέρες διεξαγωγής τους:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο