LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2020 09:12

Beatles: Οι χειρόγραφοι στίχοι του “Hey Jude” πωλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ

Η τιμή πώλησης ήταν πάνω από πενταπλάσια της εκτίμησης που είχε γίνει πριν από τη δημοπρασία...

Beatles - τραγούδια - online

Ένα φύλλο χαρτί, πάνω στο οποίο ο Πολ Μακάρτνεϊ είχε γράψει τους στίχους του διάσημου τραγουδιού «Hey Jude», κατακυρώθηκε για 910.000 δολάρια σε δημοπρασία που σηματοδότησε χθες, Παρασκευή, την 50η επέτειο της διάλυσης των Beatles.

Η τιμή πώλησης ήταν πάνω από πενταπλάσια της εκτίμησης που είχε γίνει πριν από τη δημοπρασία, η οποία οργανώθηκε online, εξαιτίας του κορονοϊού, από τον καλιφορνέζικο οίκο Julien's Auctions.

Κιθάρες, σπάνιοι δίσκοι βινυλίου, αντικείμενα με αφιέρωση... Γύρω στα 250 είδη που συνδέονται με το μυθικό βρετανικό συγκρότημα προτείνονταν σε φαν και συλλέκτες σ' όλο τον κόσμο, 50 χρόνια ακριβώς μετά τη διάλυσή του.

Ο Πολ Μακάρτνεϊ είχε γράψει το «Hey Jude» έπειτα από μια άλλη ρήξη: αυτή του Τζον Λένον με την πρώτη σύζυγό του, την Σίνθια, μετά τις απιστίες του με την γιαπωνέζα καλλιτέχνη Γιόκο Όνο.

Το τραγούδι, το οποίο προοριζόταν για να παρηγορήσει τον γιό του Τζον Λένον, τον Τζούλιαν, στη διάρκεια του διαζυγίου των γονιών του, είχε αρχικά τίτλο «Hey Jules».

Ανάμεσα στις άλλες μεγάλες πωλήσεις της ημέρας: το δέρμα από ένα μεγάλο τύμπανο ντραμς με το λογότυπο των Beatles, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την πρώτη αμερικανική περιοδεία του συγκροτήματος το 1964, κατακυρώθηκε για 200.000 δολάρια.

Μια χειρόγραφη σελίδα από το σενάριο του κλιπ του τραγουδιού «Hello, Goodbye» (1967) πωλήθηκε έναντι 83.200 δολαρίων και ένα τασάκι, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ρίνγκο Σταρ στα στούντιο Abbey Road στα χρόνια του 1960, για 32.500 δολάρια.

Πριν από τη δημοπρασία, ο ειδικός του οίκου Julien's Auction για τη μουσική, ο Τζέισον Ουότκινς, είχε περιγράψει τις προχειρογραμμές σημειώσεις του Μακάρτνεϊ για μια ηχογράφηση του «Hey Jude» σε στούντιο το 1968 πολύ σπάνιες και πολύτιμες.

«Είναι προφανώς ένα πολύ εμβληματικό τραγούδι το οποίο γνωρίζουν οι πάντες», λέει ο Ουότκινς. «Αυτοί οι χειρόγραφοι στίχοι είχαν χρησιμοποιηθεί στο στούντιο ως οδηγός, όταν το ηχογραφούσαν».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο