LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2020 17:13 | Ανανέωση: 10 Απριλίου 2020 17:24

Κορονοϊός: Σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τα οικονομικά μέτρα

Στη Σύνοδο Κορυφής  περνάει η «σκυτάλη», μετά το Eurogroup. Tι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κομισιον

Της Μαρίας Αρώνη

Τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών στις 23 Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μία ημέρα μετά την συμφωνία στο Eurogroup για στήριξη ύψους μισού τρις  ευρώ στις οικονομίες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

«Η συμφωνία στο Eurogroup είναι μια σημαντική εξέλιξη. Πάνω από μισό τρις ευρώ είναι διαθέσιμα για να στηρίξουν τις χώρες της ΕΕ, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με αυτό το πρωτοφανές σε μέγεθος πακέτο μέτρων σηκώνουμε μαζί το βάρος της κρίσης. Ο συμβιβασμός αυτός αποσκοπεί σε γρήγορη και στοχευμένη ανακούφιση», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν τη «σύσταση ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να διασφαλιστεί ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη-μέλη». Προσθέτει, δε, ότι  αυτό το σχέδιο πρέπει να δώσει νέα ώθηση στις οικονομίες της ΕΕ και ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει, επίσης, ότι εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω σε έναν «οδικό χάρτη και ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλιστεί η ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ σε ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με βάση μια πράσινη και ψηφιακή στρατηγική».

"Τα προγράμματα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν. Ιδίως τώρα θα είναι δυνατόν για όλα τα κράτη μέλη να ξεκινήσουν τον αγώνα για την  καταπολέμηση της ανεργίας. Η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup είναι ένα σημαντικό ορόσημο για μια κοινή και αλληλέγγυα ευρωπαϊκή απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού. Μόνο από κοινού μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση», σχολίασε μέσω twitter  για το χτεσινό Εurogroup η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ08:51Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο