LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2020 16:49 | Ανανέωση: 10 Απριλίου 2020 16:47

Φορολογικές δηλώσεις: ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους

Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη στο TAXISnet.  Τι ισχύει για έγγαμους που θέλουν να υποβάλουν ξεχωριστά τις δηλώσεις τους.

φορολογική δήλωση - έλεγχος -μεγεθυντικός φακός

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019 (Ε1), των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να "ανοίξει" η ηλεκτρονική πύλη στο TAXISnet για την υποβολή τους από τους φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε χειρόγραφη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Οι σύζυγοι, ωστόσο, δύνανται να υποβάλουν χωριστή δήλωση, εφόσον έχουν επιλέξει για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019 να υποβάλουν χωριστή δήλωση. Εξάλλου οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, χωρίς να απαιτείται γνωστοποίηση στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, στην περίπτωση που ενημερώσουν το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με δήλωση μεταβολής, δύνανται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Στην περίπτωση αυτή, έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους και υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι εκείνο το μέρος του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δηλώνεται ως υπόχρεος και για τα εισοδήματα του άλλου μέρους του συμφώνου συμβίωσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε…ένα γουρούνι 12:22Θεσσαλονίκη: Αμάξια λαμπάδιασαν …μέσα σε πιλοτή12:07Σοκ στη Λίβερπουλ: Σκοτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα11:52Αττική: Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών11:39Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αρχάγγελο Λακωνίας11:25Χανιά – εργατικό ατύχημα: Οικοδόμος έπεσε από ύψος 7 μέτρων11:10Φωτιά στην Λακωνία: Μήνυμα εκκένωσης από το 11210:55Θεσσαλονίκη: 15χρονοι επιτέθηκαν και αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομήλικο τους10:42Κηφισός: Μποτιλιάρισμα 13 χιλιομέτρων μετά από τροχαίο10:28Πέμπτη 3 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:15Φωτιά στην Ιεράπετρα – τελευταία εξέλιξη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν10:01Φωτιά στην Χαλκιδική: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Βουρβουρού09:48Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Κυβέρνηση έχει το πολιτικό θάρρος να παραδεχτεί ότι απέτυχε09:34Σπάτα: Μετέφεραν ναρκωτικά μέσω…δερμάτων βοειδών (εικόνες)09:20Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους09:05Νετανιάχου: Ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς08:51Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία08:35Καλιφόρνια: Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων08:17Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία08:03Γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο: Σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού η χώρα07:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο