LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2020 15:38

Κορονοϊός: Θετικά στον ιό δεκάδες μέλη του αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκολ”

Τρεις ναύτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το αεροπλανοφόρο. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του πληρώματος.​ 

 Αεροπλανοφόρο - Σαρλ ντε Γκολ - κορονοϊός

Πενήντα μέλη του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Σαρλ ντε Γκολ" διαγνώσθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Στρατού, προσδιορίζοντας πως τρεις ναύτες χρειάσθηκε να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους». 

«Τα αποτελέσματα των 66 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν στη διαπίστωση 50 κρουσμάτων κορονοϊού πάνω στο 'Σαρλ ντε Γκολ' », αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, δύο ημέρες μετά την ενημέρωση για ύποπτα κρούσματα. «Καμία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας των ναυτών στο σκάφος δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή», προσθέτει το υπουργείο. 

Η εστία της προσβολής των μελών του 'Σαρλ ντε Γκολ' δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ το πυρηνοκίνητο σκάφος που διαπλέει τον Ατλαντικό δεν έχει έλθει σε επαφή με κάποιο ξένο στοιχείο από τις 15 Μαρτίου. Η διοίκησή του, την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασίσει να επισπεύσει τον κατάπλου του στη Γαλλία λόγω του εντοπισμού υπόπτων κρουσμάτων. 

«Στόχος είναι να εντοπίσουμε τη διαδρομή μετάδοσης του κορονοϊού και να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της επέκτασης του ιού», τονίζει το υπουργείο. Μία ομάδα των Υπηρεσών Υγείας του Στρατού (SSA), έχει αποσταλεί από την Τετάρτη στο 'Σαρλ ντε Γκολ' με δύο επιδημιολόγους, έναν ειδικό στη βιοασφάλεια κι έναν γιατρό για τη λήψη δειγμάτων. 

Οι τρείς ναύτες που απομακρύνθηκαν διακομίσθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σαντ-Αν στην Τουλόν για να "διατηρηθούν οι ιατρικές δυνατότητες" του σκάφους, τονίζει το υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσθηκε το πλήρωμα να φέρει υποχρεωτικά μάσκες προστασίας. 

Μετά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο 'Θίοντορ Ρούζβελτ' το 'Σαρλ ντε Γκολ' είναι το δεύτερο σκάφος τέτοιας κλάσης που πλήττεται από την πανδημία.

Mήνυμα αλληλεγγύης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς την Γαλλία

Με εντολή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης κ.Βασίλειος Παπαδόπουλος, επικοινώνησε σήμερα με τον Γάλλο πρέσβη στην Ελλάδα κ. Πατρίκ Μεζονάβ, προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά οδύνη της κυρίας Σακελλαροπούλου για τα θύματα της πανδημίας στη Γαλλία.

Τον παρακάλεσε, επίσης, να μεταφέρει την αλληλεγγύη της Προέδρου και του ελληνικού λαού στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο